Traditii populare si culoare la Targul de Sf. Nicolae (cu Panasonic GF3)

Astazi am trecut si pe la Targul de Sf. Nicolae care s-a desfasurat in incinta Muzeului Taranului Roman. Nu de alta dar a fost o zi de decembrie superba, tocmai buna de iesit din casa. Si, noua ne plac acesta targuri populare. Mai privim la minunile care ies din mainile mesterilor populari, mai cumparam o ulcica, un blid, o miere de coriandru sau, de ce nu, o tuiculita batrana.

Si, de cate ori merg la astfel de evenimente, profit de ocazie si iau o camera foto cu mine. Nu m-as simti intreg daca nu as avea si un astfel de gadget in desaga. De data asta, am purtat mirrorless-ul celor de la Panasonic GF3, asortata cu un obiectiv de exceptie: un power zoom Lumix G 45-175mm f/4.0-5.6. Parerea mea? S-au descurcat de minune impreuna, GF3-ul fiind o camera care, daca are lumina destula, scoate niste fotografii misto chiar “din mana” si la ISO 160. Daca lumina ambientala scade, ori cresteti valoarea ISO (pana la 800 zgomotul de imagine nu este deranjant), ori folositi un trepied (asa cum am mai facut eu cu alta ocazie). In conditii de iluminare slaba, la fotografierea din mana aveti mari sanse ca toate fotografiile sa fie miscate, neclare.

Deci, astazi a fost o zi frumoasa, chiar insorita, aproape perfecta pentru utilizarea GF3-ului. Camera Panasonic s-a descurcat foarte bine, fotografiile rezultate avand parte de claritate si de o coloristica naturala, chiar vibranta. Am remarcat fidelitatea cu care reda culorile surprinse, veti observa si voi acest lucru. Veti mai observa ca am facut multe fotografii de tip “close-up”, chiar si cu obiectivul power-zoom. Observati va rog claritatea fotografiilor, bogatia detaliilor si, inca o data, frumoasele culori surprinse.

Doua galerii foto, pe urmatoarea pagina. Sa-mi spuneti parerea voastra, va rog. 😀

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Traditii populare si culoare la Targul de Sf. Nicolae (cu Panasonic GF3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *