Omul stradutelor

In dimineata asta am avut o revelatie. Eu sunt omul stradutelor. Mai degraba soferul stradutelor. Desi acum este o perioada oarecum lejera de sofat in Bucuresti, de saptamana viitoare si pana in vara va fi un cosmar in trafic. Si dimineata, si seara.

Din experienta, evit pe cat se poate marile bulevarde, artere super aglomerate in orele de varf. Nu am ce face si trebuie sa trec prin Piata Unirii, un cosmar  care imi scoate peri albi in fiecare dimineata. In rest, stradute tati. Chiar daca din punct de vedere geometric si cartografic rutele sunt alambicate si mai lungi, timpul total al deplasarii este cu mult mai scurt.

Evit pe cat se poate marile bulevarde. Prefer sa ma strecor, sa evit, sa ajung mai repede. Am invatat “shortcut-urile” de la colegii mei soferi, unii dintre ei fosti taximetristi. Clar ca nici pe stradute nu poate fi totul perfect. Intotdeauna te vei intalni cu masini pe contrasens pentru ca pe ei sau pe ele ii doare drept in dos de legislatie si de bunul-simt, cu doamne sau domnisoare la volanul unui ditamai “gipanul” care se dau jos sa vada daca au loc sa treaca printre doua masini… Ce sa mai, micile si nevinovatele “placeri” ale vietii de bucurestean, parca trece ziua mai frumos cu ele, avem ce povesti seara la gura sobei. Au, ulceru’! Dar, chiar si asa, statistic, per total, tot ma deplasez mai repede.

Din pacate, cred ca traficul va fi o problema fara rezolvare in Bucuresti. Hai sa raman optimist; astept ziua in care voi lua calea bulevardelor, a drumurilor largi, neocolite, cu trafic lejer, la nivelul unor tari mai vestice din Europa.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *