Tabletele isi incep marsul triumfal catre cucerirea pietei IT&C; tinta, anul 2017

Se pare ca tabletele se vor vinde ca painea calda de acum incolo. Conform unui studiu DisplaySearch, peste 5 ani tabletele vor egala in vanzari laptopurile. Acelasi studiu inainteaza cifre ametitoare: tabletele vor avea o crestere de 256%  anul acesta, in timp ce cresterea in vanzari a laptopurilor va fi de numai 12 procente. Si, conform acelorasi previziuni, in  2017 vor fi livrate 383.3 milioane de tablete si 432 millioane laptopuri. Logica spune ca in 2019 tabletele vor fi depasit deja portabilele. Pesemne ca nepotii nostri nici nu vor avea habar de ce sunt alea laptopuri, le vor privi ca pe niste dinozauri.

Se pare ca noul concept Intel, ultrabook-ul, va asigura supravietuirea laptopurilor in viitorul apropiat. In acelasi 2017, din totalul de 432 milioane laptopuri, 175  millione vor fi ultrabook-uri. Pana atunci vor fi si mai puternice dar si pretul lor va fi mai competitiv.

Cu siguranta  ca toti integratorii si dezvoltatorii isi indreapta atentia acum catre tablete. Acestea vor deveni din ce in ce mai puternice, vor avea ecrane cu rezolutii din ce in ce mai bune, stocare mai generoasa precum si accesorii pe masura.

Chiar daca in momentul actual nu pot asigura suportul absolut pentru desfasurarea activitatii utilizatorilor profesionali, acesta va fi imbunatatit cat se poate de curand. Sa nu ne mire daca vor fi lansate super-tablete cu dual-boot sau tablete “wintel” la fel de subtiri si sexy ca modelele cu Android. Si, normal ca vor aparea tot felul de echipamente hibride. Deja Asus au anuntat inca de anul trecut smartphone-ul care poate fi incorporat intr-un corp de tableta, Padfone, de ce nu ar fi lansate si televizoare in care vom putea incorpora o tableta sau acelasi smartphone? Totul este posibil.

Tehnologia va avansa, aplicatiile software nu vor ramane pe loc dar si noi, utilizatorii profesionali, ar cam trebui sa ne adaptam noului stil portabil. O vom face la timpul potrivit, cu siguranta.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Tabletele isi incep marsul triumfal catre cucerirea pietei IT&C; tinta, anul 2017

 • January 5, 2012 at 7:20 pm
  Permalink

  Chiar, de Padfone ce se mai aude? Chiar eram interesat de el si cred ca si altii ar fi. Trebuia sa iasa deja….

  Reply
  • January 5, 2012 at 7:36 pm
   Permalink

   :)) cine stie… nu au mai zis nimic

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *