Gibson si Onkyo – parteneriat strategic

Interesanta miscare in industria audio Hi-Fi. Renumitul producator de instrumente muzicale Gibson Guitar Corp, a anuntat astazi un parteneriat strategic cu OnkyoCorporation, unul dintre liderii mondiali in domeniul echipamentelor audio de consum.

Prin acest “parteneriat” Gibson va dobandi majoritatea actiunilor companiei Onkyo USA (distribuitor exclusiv Onkyo pentru America de Nord, Europa Centrala si America de Sud) si o parte din  actiunile Onkyo Corporation Japan, devenind aici al doilea investitor. De asemenea, presedintii Gibson si Onkyo vor avea locuri in consiliile de administratie ale ambelor companii. Dupa cum spune comunicatul, Gibson va face o investitie strategica in Onkyo si, la randul ei, Onkyo va investi in Gibson. Mie imi pare mai mult o preluare, pesemne ca cei de la Onkyo aveau probleme financiare.

Impreuna, cele doua entitati, vor forma  o companie joint-venture cu sediul in Hong Kong care se va ocupa cu proiectarea si dezvoltarea de produse audio premium.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *