Nikon D4 – da, va fi lansat astazi

Da, full-frame-ul Nikon D4 va fi lansat astazi, chiar si in Romania. Acesta este dotat cu un senzor CMOS de 16,2MP care incorporeaza si un procesor de conversie analogic-digital de 14 biti, un procesor de imagine EXPEED3 si poate fotografia in rafala cu pana la 11 fps, chiar daca fisierele sunt considerabil mai mari decat la modelele anterioare. Celelalte specificatii mai includ un sistem de focalizare automata cu 51 de puncte, din care 15 sunt senzori in cruce, precum si un sistem avansat de recunoastere a scenei, bazat pe un senzor RGB de 91000 de pixeli.

Nikon D4 este o camera profesionala, astfel ca a fost construita pentru utilizarea in orice conditii. De aceea, noua unitate declansator, realizata dintr-un compozit de kevlar si carbon, este garantata la 400.000 de cicluri. Controlul se face mult mai simplu datorita butoanelor iluminate, a monitorului LCD de 3.2 inci si a noilor joystick-uri de comanda. Vizorul acopera 100% din cadru, are o magnificare de 0,7x si include optiunea de orizont electronic, disponibila si pe ecranul LCD in modul Live View.

Normal ca poate filma, chiar la nivel profesional. Modul de filmare Full HD este unul cu totul nou, oferind calitate cinematografica filmelor realizate. Acestea pot avea 30fps, 25fps sau 24fps in modul 1080p sau pana la 60fps in modul 720p. Filmele pot fi realizate in Full HD atat in formatul FX si DX, cat si in formatul nativ1920x1080. Nikon D4 ofera un control mult mai bun al inregistrarii audio, fiind dotat, pe langa intrarea separata de microfon, si cu o iesire pentru casti, necesara controlului fin al calitatii audio a filmului.

Acesta va fi disponibil la vanzare in Romania in a doua parte a lunii februarie. Pretul, pe undeva pe la 6000 USD.

O prezentare video, mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *