Nikon D4 – un DSLR dedicat exclusiv profesionistilor, in curand si in Romania

Nikon au prezentat astazi in Romania noul D4, acesta inlocuind modelul D3S. Cel mai performant DSLR Nikon va fi disponibil din 16 Februarie si in Romania, la un pret de 24999 Lei. Un DSLR dedicat exclusiv profesionistilor, atat din punct de vedere al pretului cat si al performantelor.

Principalele specificatii constau in: senzor full-frame FX CMOS de 16.2 Mpix, procesor Expeed 3,  fotografiere in rafala la 11 fps, sensibilitate ISO intre 100 si 12800 (maxim 204.800), sistem de autofocus in 51 de puncte, inregistrare video pana la 30 min (29 min si 59 sec mai exact) in 1080p la 30p/25p/24p, ecran LCD de 3.2 inchi.

Foarte tare este si conectica disponibila pe el: profesionistii au la dispozitie conectori Ethernet, high-speed USB, precum si posibilitatea utilizarii simultane a accesoriilor GPS si Wi-Fi. De asemenea, are doua fante pentru carduri de stocare CF si XQD. Standardul XQD, mai rapid decat cel CF sau SD, va deveni suportul principal pentru acest tip de camere in cativa ani de zile.

D4 a fost lansat intr-o perioada dificila din punct de vedere economic, timpuri in care profesionistii amana inlocuirea ustensilelor foto si nu cheltuiesc mai mult de 4000 de Euro pe an pe echipamente de acest gen. Chiar si asa, cei de la Skin sunt optimisti, spera sa vanda cateva sute de bucati in urmatorii 4-5 ani, cat este ciclul de viata al unui astfel de aparat.

D4 este cel mai rapid DSLR marca Nikon de pana acum, are un autofocus si sistem de masurare mai performante, mod de filmare imbunatatit, raspunzand in acest fel majoritatii feed-back-urilor clientilor:

– are un ecran de vizualizare mare, de 3.2 inchi, cu reflexie scazuta si claritate deosebita; reproduce un spectru mai larg de culori;

– are buton de filmare separat;

– controlul AF vertical imbunatatit; daca rotim camera din pozitie orizontala in cea verticala va fi pastrat punctul de focus;

– butoanele sunt iluminate pe intuneric;

– finisare termica pentru reducerea temperaturii atunci cand aparatul este expu in lumina solara puternica;

– shutter testat la 400.000 de cicluri;

– control imbunatatit si mai eficient atat la fotografiere cu aparatul in pozitie orizontala cat si pe verticala;

– corp din magneziu, mai usor si cu protectie la intemperii;

– la filmare dispune de conectica pentru microfon si casti, precum si de HDMI pentru afisaj extern si inregistrari;

– am remarcat si un grip mai bun la fotografierea in pozitie verticala.

Detaliile complete sunt disponibile aici: http://nikon.ro/ro_RO/product/digital-cameras/slr/professional/d4.

D4 va dispune si de un transmitter Wi-Fi nou, WT-5, despre care umbla zvonul ca va fi compatibil cu o aplicatie pentru iPhone/iPad. Astfel, aparatul va putea fi controlat direct prin intermediul smartphone-urilor sau tabletelor. Chiar va fi interesanta o astfel de aplicatie.

In continuare, cateva imagini de la eveniment.

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Nikon D4 – un DSLR dedicat exclusiv profesionistilor, in curand si in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *