Canon G1X – urmasa lui G12, acum cu un senzor si mai mare

Chiar daca sunt in vacanta, asta nu inseamna ca nu citesc feed-urile rss chiar deloc. Si ce mi-a vazut ochisorii pe site-ul stylereport.ro? O mandrete de compacta de la Canon care mi-a furat ochii si inima.

Parerea mea ca este succesoarea compactei G12, pe care nu au vrut sa o denumeasca G13 (or fi si ei superstitiosi? ­čśÇ ). Iata ca, se va numi G1X. Pana la urma, nu conteaza chiar atat de tare numele ei. ┬áCi faptul ca i-au incorporat un senzor mare, de┬á18.7mm x 14mm, comparabil cu cele existente pe mirrorless-urile Micro 4/3. Superb!

Specificatiile mai constau intr-o rezolutie de 14 Megapixeli, lentile cu zoom optic 4x si diafragma f/2.8-5.6, procesor din gama profesionala Digic 5, filmare full HD si control manual complet, dupa cum eram obisnuiti la aceasta gama de compacte Canon.

Asteptam cu nerabdare. Cred ca prin mai-iunie va fi prezenta si in Romania. Pretul va fi pe undeva pe la 2500 Lei.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *