CES 2012: Ultrabook-uri de la Samsung, Seria 9

Samsung au prezentat la CES in Las Vegas noua serie 9 de portabile, una care se poate incadra foarte bine in categoria ultrabook-urilor. Ei chiar le lauda ca fiind mai compacte si mai usoare decat cele ale concurentei. Nu sunt sigur ca este chiar asa dar modelul cu ecran de 15 inchi are numai 14.9mm grosime si o greutate de aproximativ 1.59 Kg. Suna interesant. Modelul de 13 inchi suna chiar mai bine: are o grosime de 12.9mm si o greutate de numai 1.16Kg.

Imi place cum arata aceste portabile, au un aspect premium, de business. In plus, pentru ca aspectul sa fie desavarsit, metalul carcasei a trecut si printr-o operatie de sablare cu nisip pentru ca amprentele sa nu mai ramana pe suprafata lui.

Caracteristicile tehnice constau in prezenta noii generatii de procesoare Intel Core i5/i7,  memorie RAM de 4GB/8GB si stocare pe SSD-uri de 128GB/256GB . Datorita tehnologiei Samsung Fast Solutions, noul notebook Seria 9 se inchide in 9.8 secunde, iar tehnologia Fast Start asigura un raspuns la deschidere de 1.4 secunde. Nici la capitolul autonomie nu sta rau deloc: bateria noului notebook Seria 9 de 15 inchi va poate tine pana la 10 ore. Printre alte detalii mai amintim de cranul HD+ SuperBright  cu finisaj anti-reflexie si de tastatura cu iluminare din spate.

Chiar sunt curios daca le vom vedea prin Romania.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *