CES 2012: Samsung lanseaza un televizor OLED de 55 inchi care poate fi comandat prin gesturi sau voce

Dupa cum era de asteptat, si cei de la Samsung au prezentat in cadrul CES 2012 un televizor OLED cu diagonala de 55 inchi. Se pare ca va fi disponibil pe piata anul acesta, insa nu s-a specificat o data exacta a lansarii.

In comunicatul de presa se specifica faptul ca acest televizor se bazeaza pe tehnologie Super Oled la care nu mai trebuie utilizat filtru de culoare pentru ca pixelii OLED cuprind sub-pixeli RGB plasati direct pe display si care emit propria lumina. Tehnologia are si capacitatea de a diferentia intre diferite grade de negru si de umbre, pentru detalii cat mai fine chiar si in scenele intunecate.

Televizorul Samsung Super OLED are o camera HD incorporata si doua microfoane care pot ajuta la interatiunea cu acesta. Prin tehnologia Smart Interaction incorporata, utilizatorii pot porni sau opri televizorul, ajusta volumul sau activa aplicatii doar prin folosirea unor gesturi ale mainii, comenzilor vocale si a recunoasterii faciale. Acestia pot folosi vocea si pentru a activa functia de cautare din browserul web, dar si pentru a-i „spune” televizorului ce anume sa caute.

Camera HD incorporata recunoaste miscarea din prim plan, pentru a permite control intuitiv, iar cele doua microfoane uni-directionale recunosc vocea cu maxima acuratete.  Dispune si de tehnologie de anulare a zgomotului care ajuta la separarea zgomotului ambiental de comenzile utilizatorilor.

Mai multe detalii tehnice nu au fost dezvaluite, doar ca va avea si capacitati 3D sau de tip Smart. Mai multe, cand va fi pe piata.

Oricum, pare interesant, nici nu ar trebui sa-l livreze cu telecomanda. :)) Mai bine sa dea si cu asa ceva, ca la engleza mea de balta, cu siguranta nu-l pot manevra prin voce. 😀

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “CES 2012: Samsung lanseaza un televizor OLED de 55 inchi care poate fi comandat prin gesturi sau voce

  • January 12, 2012 at 1:35 pm
    Permalink

    Moaa ,lasa televizoarele , eu imi doresc wallpapaerul acela cu agrafe eu :(((.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *