Imi place sa conduc…

Imi place sa conduc. Adica sa sofez, sa nu ma intelegeti gresit. ­čśÇ Nu stiu de ce, pur si simplu imi place. Pot conduce ore in sir fara sa ma odihnesc, pana la destinatie ma opresc doar pentru a face plinul cu combustibil. Nu simt oboseala la volan pentru ca sofez de placere. Nu sunt nici vreun vitezoman, nici regele soselelor, nici nu mi-as dori asa ceva. Ca si mine, pesemne, ca sunt multi altii.

Prefer sa plec in vacanta cu masina pentru libertatea de miscare oferita. Daca vedem ceva frumos pe drum, un peisaj sau vreun obiectiv turistic, ne oprim sa-l vizitam. Corect, nu putem pleca cu masina chiar oriunde, daca se depaseste o distanta de 2500 Km, as prefera varianta avion plus inchiriat masina. Deci, tot as conduce.

Ca orice sofer din Romania care a iesit putin peste hotare, am sesizat imediat, pe langa infrastructura tarilor vestice, si stilul civilizat de conducere de acolo. Cum treci granita in Ungaria, soferii sunt mai relaxati, nu mai sunt atat de agresivi ca la noi. Conduci de placere. Fara claxoane, fara flash-uri, fara sa fii nevoit sa dai flash-uri. Aproape nimeni nu conduce numai pe banda a doua, este folosita doar pentru depasire. Cu siguranta acest fapt se datoreaza in primul rand infrastructurii dar nu este de neglijat nici respectul, mai degraba frica, fata de lege. Amenzile sunt usturatoare pentru orice greseala, cam arde la buzunar. Si, vesticii sunt mai chibzuiti cu banii lor decat noi.

Ce-i drept, nici pe autostrazile vestice nu se petrece totul ca la carte. In mare parte datorita si unor concetateni de-ai nostri, cu masini puternice, care nu au respect pentru nimeni si nimic. Este clar, nu sunt numai ai nostri “obraz gros” pe soselele din afara dar nu-mi place cand ii vad cum se comporta.

Nu conteaza, tot imi place sa conduc… Si pe drumurile forestiere ale Romaniei dar si pe autostrazile Europei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Imi place sa conduc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *