Mai sunt 7 zile, concursul Smart IT asteapta aplicatiile voastre mobile

Au ramas mai putin de 7 zile pana la terminarea perioadei de inscriere  in concursul Smart IT, organizat de catre cei de la Playtech.ro. Sustin initiativa lor, cred ca avem nevoie de cat mai multe aplicatii mobile localizate pentru noi, pentru romani. Sunt tot mai multi cei care isi cumpara un smartphone, adica un telefon inteligent, numai ca prea putini ii exploateaza capacitatile la maxim. Poate si din cauza ca nu au o oferta destul de variata de aplicatii autohtone.

Asa ca, sustin initiativa celor de la Playtech.ro, este un inceput, poate le vor urma si altii exemplul. Am rasfoit descrierile aplicatiilor propuse, cateva dintre ele chiar atragandu-mi atentia.

1. Aplicatia roExchange – pentru iOS


Poate fi o aplicatie foarte buna pentru cei care vor sa fie tot timpul la curent cu situatia cursului valutar. Personal, mi-ar fi utila de cateva ori pe luna, atunci cand imi platesc ratele, mi-as face un calcul rapid al banilor pe care trebuie sa-i dau la banca. Aceasta va afisa si cursul valutar publicat de catre bancile comerciale din Romania. Da, mi se pare o aplicatie utila.

2. Aplicatia Car Monitor – pentru iOS

Da, si o astfel de aplicatie as folosi, pentru ca sunt sofer si habar nu am care sunt costurile reale ale intretinerii si utilizarii roscatei, adica a masinii noastre de familie – Roscata. 😀 Pe de alta parte, poate nu este chiar foarte bine sa stie sotia cat ma costa intretinerea roscatei…

Aceasta aplicatie ne poate ajuta sa calculam costul lunar mediu, poate crea un grafic al consumului sau altul cu evolutia pretului acestuia si, de ce nu, un grafic de cost lunar. De asemenea, putem gestiona cheltuielile si chiar putem crea alerte pentru revizii sau plata taxelor. Plus altele pe care va las sa le cititi in descrierea oficiala. As fi vrut aceasta aplicatie si pe Android.

3. Aplicatia 2 Player Flags – pentru Android

O aplicatie care imi aduce aminte de vremea copilariei, atunci cand ma uitam intr-o enciclopedie groasa si grea, invatand printre altele si steagurile tarilor din intreaga lume. Multe s-au schimbat de atunci, si steagurile dar si faptul ca pustanii din ziua de astazi nu par a se mai consulta enciclopediile. Cum prefera sa acorde mai multa atentie ecranelor smartphone-urilor sau tabletelor, salut o astfel de aplicatie. Si, cu ajutorul ei se pot intrece in cunostintele acumulate in materie de steaguri ale natiunilor. Imi place.

4. iPad Menu – pentru Android si iOS

Este o aplicatie a viitorului, poate un pic cam futurista. Dar, imi place ideea. Cum ar fi sa intri intr-un restaurant, sa primesti o tableta cu meniul si sa-ti comanzi singur ceea ce-ti face cu ochiul, doar prin cateva apasari tactile? Mi se pare o idee cool!

5. Bucurestiul Intr-o Zi – aplicatie Web

O aplicatia pe care as utiliza-o cu placere, poate voi parcurge candva traseele propuse de catre ei, pentru a-mi imbogati cunostintele generale si pentru a descoperi noi lucruri interesante in orasul in care m-am nascut.

Cam atatea momentan, mai aveti doar 7 zile pentru inscrierea aplicatiei voastre! Inca o data, avem nevoie de cat mai multe aplicatii localizate.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *