Zyxel WHD6215 – kit HDMI pentru streaming audio-video wireless

Cei de la ZyXEL au lansat WHD6215, un kit care ne poate ajuta sa facem streaming wireless High Definition intre dispozitive compatibile HDMI si televizoare care au astfel de input.

Practic, daca televizorul este prea departe de sculele audio-video (laptopuri, computere, playere bluray, media-playere, console de gaming), pentru a nu fi nevoiti sa cumparam cabluri HDMI mai lungi, ne putem folosi de un astfel de kit wireless. Alta posibila utilizare: in cazul in care televizorul este pozitionat pe un perete si nu vrem sa intindem la vedere inesteticele cabluri. Si inca o alta: avem nevoie de mai multe intrari HDMI fata de cate ne ofera standard televizorul, majoritatea avand 3 astfel de porturi.

Conceputa pe baza tehnologiei WiHD,  solutia Zyxel are 4 porturi HDMI si un receptor. Transmisia foloseste banda de 60GHz, in locul celei de 2.4 GHz, banda deja ocupata de cele mai multe ori de alte dispozitive, cum ar fi mousii. Astfel, nu vom avea probleme de interferenta in timpul vizionarii unui film.

Mai multe detalii aici: http://us.zyxel.com/products/details.aspx?PC1indexflag=PDCA20118&CategoryGroupNo=PDCA201113. Pretul nu este deloc de neglijat, aproximativ 220 USD.

Totusi, mi se pare interesanta solutie, mi-ar place sa vad cum functioneaza si daca intr-adevar face o transmisie HD de calitate.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Zyxel WHD6215 – kit HDMI pentru streaming audio-video wireless

 • January 22, 2012 at 8:55 pm
  Permalink

  interesant, insa de cele mai multe ori echipamentele a caror semnal vrei sa le transmiti sunt in locuri(camere )diferite.
  ideal ar fi sa ai mai multe transmitatoare mai ieftine si un singur receptor

  Reply
  • January 22, 2012 at 8:57 pm
   Permalink

   de acord cu tine, este nevoie si de asa ceva.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *