WaterBlock: Cum ar fi ca toate electronicele sa fie waterproof?

Eu zic ca ar fi chiar foarte tare. Cum ar fi sa nu mai fim atat de stresati atunci cand folosim smartphone-ul sau tableta pe langa o piscina? Sau chiar in baie? Sau, de ce nu, in ploaie? Cum ar fi ca orice laptop sa nu se mai strice imediat dupa ce ia contact cu doi-trei stropi de cafea scursi accidental pe el? Cred ca toata lumea isi doreste asa ceva. Intrebarea este, de ce nu s-a facut asa ceva pana acum? 😀 Nu doar pentru device-urile din categoria “tough”, as fi vrut pentru toate tipurile de echipamente.

Se pare ca nu este chiar atat de departe in viitor o astfel de posibilitate. O companie pe nume HZO, a dezvoltat o tehnologie “nano”, WaterBlock se cheama, care protejeaza toate componentele sensibile impotriva efectului negativ al lichidelor. Practic, componentele electronice sunt acoperite cu o pelicula extrem de fina dintr-un material special, le sigileaza si le fereste de contactul cu lichidele.  Solutia tehnologica aleasa nu este toxica, chiar sunt materiale organice, iar echipamentele protejate cu WaterBlock nu vor creste in dimensiuni, vor ramane la fel de finute si dragute.

De mentionat ca WaterBlock a castigat deja un premiu pentru inovatie la CES 2012.

Un demo video cu electronice tratate cu WaterBlock, mai jos.

 

 
Intrebarea mea ramane: cand voi putea sa-mi consult e-mailul la sauna? 😀

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *