Kinect pe laptopuri?

Desi pare greu de crezut, se pare ca cei de la Microsoft ar vrea sa implementeze tehnologie Kinect si pe laptopuri. Cel putin, asa relateaza cei de la publicatia The Daily. Ei sustin ca au avut acces la doua prototipuri marca Asus care functionau pe baza sistemului de operare Windows 8 si care aveau integrati senzori pentru detectarea miscarii.

Nu cred ca astfel de tehnologii ar fi implementate exclusiv pentru gaming pe un laptop. Nu prea as vedea utilizatorii jucandu-se prin intermediul gesturilor pe un ecran atat de mic. Mai degraba le-as vedea utilitatea la controlul aplicatiilor office in timpul unei prezentari. Nu ar mai trebui sa folosim o telecomanda, am schimba paginile doar prin simple gesturi. Pare cam SF, stiu, dar uite ca tehnologia Kinect este reala.

Amintesc de faptul ca si cei de la Asus au propria tehnologie de control prin intermediul gesturilor, Wavi Xtion.Vom vedea ce se va mai intampla in acest sens…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *