Nikon Coolpix P310 – Diafragma f/1.8 pentru fotografii deosebite

Din pleiada de camere pe care cei de la Nikon le-au anuntat ieri, atentia mi-a fost atrasa si de modelul Coolpix P310, care prezinta o diafragma maxima f/1.8. Teoretic, asta inseamna ca poate face fotografii sau filmari reusite si in conditii de iluminare precara, la un muzeu, la un concert, seara pe plaja, la petreceri etc. Plus efectul vizual pe care-l creaza o astfel de diafragma, subiectul focalizat fiind clar, restul obiectelor/elementelor din fotografie fiind blurate, incetosate. Deci, suna bine, puteti obtine rezultate deosebite cu ajutorul acestei camere.

Specificatiile principale constau intr-un procesor CMOS cu iluminare din spate de 16.1 Mpix, lentile cu zoom optic 4.2x, procesor Expeed C2,  sensibilitate ISO intre 100 si 3200, ecran LCD de 3 inchi si filmare la rezolutii full HD. Specificatiile complete, aici.

Va fi disponibila in Romania cam peste doua saptamani, la un pret orientativ de 329 Euro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Nikon Coolpix P310 – Diafragma f/1.8 pentru fotografii deosebite

 • February 3, 2012 at 10:35 am
  Permalink

  Daca faci zoom diafragma nu mai este 1.8. Se inchide pana la 4.9.

  Reply
  • February 3, 2012 at 10:36 am
   Permalink

   corect. ai prefera un aparat cu focala fixa?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *