Galaxy Nexus – Foto-video; Cum se descurca?
De cateva zile ma bucur de serviciile unui smartphone Galaxy Nexus, pe care l-am primit de la Vodafone Romania. Un gadget deosebit, atat prin aspect cat si prin comportament sau performante. O prezentare mai amanuntita a lui, cat se poate de curand. Pana atunci, va voi deschide apetitul cu cateva detalii legate de capacitatile sale foto-video.
Consider ca, la felul in care a avansat tehnologia, un smartphone trebuie sa se descurce macar onorabil si la acest capitol. Asa ca, de fiecare data cand voi testa un smartphone cu pretentii, voi detalia separat si acest aspect.
Primul lucru care m-a intrigat a fost dimensiunea senzorului foto, doar 5 Megapixeli. Nu stiu de ce s-a optat pentru un astfel de senzor, cu o dimensiune din categoria smartphone-urilor entry-level, parca as fi preferat unul de 8 Megapixeli.
Fotografierea
Dar, dupa cum o sa vedeti din exemplele de mai jos, chiar si asa, camera foto-video a lui Nexus se descurca destul de bine.
Dupa cum vedeti, setarile camerei foto sunt tinute la un nivel minim de complexitate, asa cum ar trebui sa fie pe un device mobil. As fi preferat parca si o suita de efecte creative, asa cum gasim in modul video. Dar, putem utiliza tot felul de aplicatii foto pe care le gasim in Market.
Putem preseta balansul de alb, expunerea, cateva tipuri de scene, rezolutia sau geo-codarea. Nimic in plus, simplu si la obiect. In timpul utilizarii, am remarcat rapiditatea cu care poate face fotografii corect focusate. De asemenea, printr-o simpla apasare pe ecran, putem alege zona in care sa realizeze aufotocusul.
Rezultatele foto, dupa cum va asteptati poate, depind foarte tare de nivelul de luminozitate al mediului ambient. Daca afara este o zi frumoasa, cu soare, fotografiile vor iesi foarte bine, clare, cu o coloristica naturala si cu un nivel al zgomotului nu foarte deranjant. In schimb, la interior sau pe inserat, nivelul zgomotului devine deranjant. De asemenea, in aceste conditii, scenele isi vor pierde din claritate. Cateva exemple foto, mai jos.
Filmarea
Dupa cum am constatat si la alte smartphone-uri, Nexus parca filmeaza mai bine decat fotografiaza. Parca culorile sunt mai vibrante, parca imaginile sunt mai clare. Functia de filmare, cu exceptia faptului ca tremurul mainilor este preluat in imagini, chiar mi-a placut. Putem filma la rezolutie de 1080p iar setarile nu sunt cu mult diferite de cele ale camerei foto.
Exemplu de filmare, mai jos.
Ca o concluzie, Galaxy Nexus se descurca binisor la capitolul foto-video dar parca se putea un pic mai bine. Era de preferat un senzor mai mare, cu ajutorul caruia i-ar fi multumit si pe cei mai pretentiosi utilizatori de smartphone. Si inca ceva, ar cam trebui un stabilizator de imagine, macar unul digital.
Pingback: » Premiile TIPA 2012 – pe scurt