Fujitsu rupe tăcerea. În 2012 vor lansa ultrabook-uri şi tablete cu Windows 8

Foto: Stefan Kero, Country Manager Fujitsu Romania

Cred că sunt aproape 2 ani de când Fujitsu s-au despărţit de Siemens şi poate mai bine de 1 an de când nu au mai avut lansări oficiale în România. Nu ştiu care au fost adevăratele motive dar “tăcerea” lor a fost vizibilă şi în volumul vânzărilor, dintr-o firmă de top în România (2007-2008), ajungând undeva la coada clasamentului, chiar dacă sunt pe creştere faţă de 2010.

Până aseară, când au organizat un eveniment în cadrul căruia au prezentat linia actuală de laptopuri şi tablete, explicând şi filozofia sau tehnologiile care stau la baza lor. De asemenea, au prezentat şi roadmap-ul lansărilor pentru anul în curs.

Pe scurt. Am aflat că Fujitsu îşi fabrică în continuare laptopurile în cele două fabrici din Japonia şi în cea din Germania. Echipamentele lor sunt construite pentru a facilita utilizatorilor o experienţă cât mai completă, au forme, specificaţii şi accesorii pentru toate nevoile, atât pentru aplicaţiile de business cât şi pentru cele personale. Linia lor de echipamente portabile este formată din tablete, ultraportabile dar şi laptopuri cu diagonală mare.

Cei de la Fujitsu promit o calitate superioară a construcţiei, fiabilitate, ergonomie în utilizare dar şi posibilităţi avansate de management, cum ar fi cea ATF –  tehnologia Anti Theft care ne ajută la blocarea şi localizarea echipamentului furat/pierdut.

De asemenea, laptopurile Fujitsu încorporează cele mai recente tehnologii Intel, cum ar fi cea Wi-Di care ne ajută să facem streaming HD de pe laptop direct pe televizor, prin conexiune wireless.

Aseară, am văzut pentru prima dată în România laptopul cu proiector încorporat de care vă spuneam acum un an.

Totul bine şi frumos până acum, au laptopuri fiabile şi performante. Eu le reproşez doar că au cam rămas în urmă la design, laptopurile lor parcă au aspectul celor de acum câţiva ani.

Dar, după cum observaţi din imaginea de mai sus, lucrurile se vor schimba anul acesta. În luna mai vor lansa două noi ultrabook-uri, pesemne că pe o platformă Ivy Bridge, iar pentru luna iunie promit un Slimbook, presupun că este vorba de un ultraportabil.

Spre sfărşitul anului vom vedea de la Fujitsu o tabletă cu Windows 8 iar, în luna septembrie, o tabletă cu Windows şi docking cu tastatură.

Deci, să le vedem zic…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

29 thoughts on “Fujitsu rupe tăcerea. În 2012 vor lansa ultrabook-uri şi tablete cu Windows 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.