Piaţa de aplicaţii mobile valorează acum 12 miliarde de dolari


MWC-ul de la Barcelona se apropie cu paşi repezi. Am început să primesc o mulţime de comunicate de presă şi invitaţii la evenimentele care se vor desfăşura acolo. Un comunicat primit din partea “Israel Export Institute” mi-a atras atenţia astăzi.

În primul rând am remarcat faptul că, în cadrul târgului, Israelul va avea propriul pavilion, aici fiind prezente nu mai puţin de 100 de companii mici şi mijlocii, de două ori mai multe faţă de anul trecut. Companiile israeliene vor expune o gama largă de soluţii şi tehnologii mobile. O parte importantă o reprezintă companiile care dezvoltă aplicaţii pentru smartphone-uri, o piaţă în continuă creştere.

În al doilea rând, Lior Konitzki, oficial în cadrul institului, apreciază că piaţa de aplicaţii mobile valorează 12 miliarde de dolari. Tot el, susţine că aceasta va ajunge la o valoare de 55-60 miliarde de dolari şi la 300 miliarde de download-uri în numai 3 ani. Deci, în numai câţiva ani, valoarea acesteia va fi de aproximativ 5 ori mai mare.

Şi noi ne tot lăudăm că avem o mulţime de programatori buni şi de viitor. Cum le exploatăm potenţialul?

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *