LG Optimus VU – smartphone-ul pătrat, aproape pătrat

LG experimentează noi forme pentru smartphone-uri, anunțând cu doar o săptămână înainte de MWC terminalul Optimus VU. Deci, ce mă intrigă la VU, este ecranul în format 4:3, total atipic față de tendințele actuale. Să mai spun că acest format (4:3) a început să dispară atât din lumea monitoarelor de consum cât și din cea a televizoarelor?

Clar, s-ar putea ca o hartă pentru GPS sau o pagină de web să se vadă mai bine pe un astfel de ecran dar cred că telefonul este prea lat pentru a încăpea confortabil în buzunarul de la pantaloni. Mai degrabă îl văd purtat ca pe o tabletă, în buzunarul de la piept sau într-o geantă, nu tocmai cum sunt obișnuit.

De exemplu, Note-ul de la Samsung, care oricum este smartphone imens și care de-abia mi-a încăput în același buzunar, are o lățime de 83mm. LG-ul Vu, are o lățime de 90.4mm. Dar, față de Note, este mai subțire. Până la urmă, după cum am spus și în prezentarea Note-ului, totul este o chestiune de obișnuință.

Specificațiile constau într-un ecran de 5 inchi cu o rezoluție de 1024×768 pixeli, procesor dual-core la 1.5Ghz, cameră de 8 Megapixeli, trafic de date LTE (4G), stocare internă de 8GB și o grosime de 8.5mm. Pentru început se va baza pe Android-ul 2.3 Gingerbread, un upgrade la ICS fiind disponibil ulterior. Aaa, are şi stylus…

Oricum, dacă voi avea timp, voi încerca să-i fac o vizită la MWC.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “LG Optimus VU – smartphone-ul pătrat, aproape pătrat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *