Panasonic Eluga – Chiar dacă are un nume ciudat, este un smartphone premium

Seful Panasonic Europe, dl. Laurent Abadie, pe care am avut prilejul sa-l cunosc personal anul trecut,  a dezvaluit la Hamburg detaliile noului smartphone dedicat pieței europene, Eluga.

“Panasonic este unul dintre primii funizori de telefoane mobile în Japonia. Cum cererea de telefoane mobile – în special smartphone-uri – continuă să crească şi să se maturizeze pe piaţa europeană, credem că este nevoie de o serie de modele care să îmbine excelenţa în design, proiectare şi cele mai avansate tehnologii care îmbunătăţesc stilul de viaţă al consumatorilor”, spune Abadie.

Mai întâi o explicație pentru alegerea unui nume atât de ciudat – Eluga. Se pare că acesta este un acronim al expresiei  „elegant user-oriented gateway”. Totuși, mie nu-mi place deloc numele, este cam freaky… 😀 Până la urmă, mai mult contează cum arată și ce specificații are…

După cum vedeți din pozele de mai sus, nu arată deloc rău, aspectul elegant și sexy este mai presus de numele său cu accente marinărești. Și, chiar dacă este un telefon rezistent la apă (până la adâncimi de 1 m, timp de 30 minute) și la praf, are o grosime de numai 7.8mm și o greutate de numai 103 grame. Arată super bine!

În rest, specificaţiile telefonului includ un ecran OLED QHD de 4.3 inchi cu o rezoluție de 960×540 pixeli, procesor dual-core OMAP4430 la 1Ghz, 1GB memorie RAM, Android Gingerbread (versiunea 2.3.5) cu posibilitate de upgrade la Ice Cream Sandwich, cameră de 8 Mpix, o capacitate de stocare internă de 8GB și acumulator de 1150 mAh. Ce să mai, specificațiile sunt din clasa premium. Specificațiile complete, aici.

De asemenea, Eluga include tehnologie Swipe and Share care permite utilizatorilor să vizioneze imagini de pe telefon direct pe televizorul VIERA sau să le urce în cloud. Nu-i lipsește aplicaţie VieraRemote care permite utilizarea telefonului ca pe o telecomandă pentru produsele electronice marca Panasonic. Deci, în principal, ar trebui să fie preferat de posesorii de plasme Panasonic. 😀

De asemenea, Dl. Abadie a subliniat că dorește atingerea obiectivului de 1.5 milioane de terminale Eluga vândute în următoarele 12 luni, la Europa mă refer. Nu mi se pare un target de neatins. Mai contează și prețul.

Cu siguranță îl vom primi pentru teste și în România. Până atunci, mai întâi îl voi “pipăi” la Barcelona.

 

Re

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Panasonic Eluga – Chiar dacă are un nume ciudat, este un smartphone premium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *