MWC 2012 – Cu mâinile pe Asus Padfone

Trebuia să trec să văd și revoluționarul Asus Padfone, un smartphone, mai degrabă un sistem smartphone-tabletă-docking anunțat acum destul de mult timp, dacă nu mă înșel la Taipei în luna iunie a anului trecut. Filozofia lui este simplă – avem un smartphone cu un ecran mic, pe care îl putem face mai mare. Cum? Îl andocăm într-o tabletă. Dar, și mai interesant este faptul că tableta  poate fi și ea andocată, de data asta într-o tastatură, la fel ca la Transformer.

Sincer, nu mă așteptam ca smartphone-ul să le iasă atât de bine. Construcție premium, cu materiale și finisaje pe măsură, un design simplu dar elegant, o prezență agreabilă, plăcută. Nu este chiar cel mai subțire și cel mai ușor smartphone, are o grosime de 9.2 mm și o greutate de 129 grame, valori care îl fac totuși foarte simplu de manevrat. Mie îmi place.

Configurația lui constă într-un ecran Super Amoled de 4.3 inchi care afișează o rezoluție de 960 x 540 pixeli, un procesor Qualcomm dual-core la 1.5 Ghz, 1GB memorie RAM, stocare internă de 16/32/64 GB, Wi-Fi N, Bluetooth 4.0, cameră de 8 Megapixeli, slot microSD și Android 4.0. O configurație puternică, chiar dacă nu este quad-core, care poate față atât aplicațiilor de informare sau comunicare cât și celor multimedia HD.

Tableta are un ecran de 10.1 inchi cu o rezoluție de 1280 pixeli și este de tip capacitiv. De asemenea, trebuie să remarc că construcția tabletei nu este pe măsura smartphone-ului. Nici a tastaturii. Acestea seamănă cu prima generație de Transformer, parcă ar fi trebuit un design mai spre Prime.

Din câte am observat la fața locului, trecerea între vizualizarea pe ecranul smartphone-ului pe cel al tabletei, după ce îl andocăm, se face relativ repede și fără blocări, chiar și în momentele în care vizualizăm un film. La o primă vedere, andocarea se face un pic mai greoi. Dar, am văzut că reprezentantul Asus, care avea ceva experiență de lucru cu echipamentul, se descurca fără probleme.

Încă ceva, ce ați zice dacă ați dispune de o autonomie și mai mare decât la un Transformer Prime? Păi, smartphone-ul are acumulator, tableta are acumulator dar și tastatura are acumulator. 3 acumulatori! Când smartphone-ul este andocat în tabletă și aceasta, la rândul ei, în tastatură, fluxul de transfer al energiei urmează calea tastatură-tabletă-smartphone.

Și, dacă nu era destul, cei de la Asus mai ne-a arătat încă un gadget mișto. Vedeți “pixul” din imaginea de mai sus? Dacă vă spun că puteți vorbi la telefon prin intermediul lui mă credeți? Da fraților, chiar așa și este. Un device în forma unui stylus mai corpolent, cu rol de cască bluetooth. În plus, acesta poate fi utilizat și la manevrarea ecranului. Chiar dacă unii spun că nu ar vedea pe nimeni vorbind la așa ceva, eu cred că un astfel de gadget poate avea și clienții lui, unii poate mai atipici, mai excentrici.

Mi-a mai plăcut cum se mișcă ecranul tactil. Fluid, fără lag-uri, așa cum trebuie să se comporte un echipament de calitate. Ce să mai, de-abia aștept să îl pot butona mai cu aprindere acasă, în România. Nu știu când va fi pus în vânzare la noi, totul va depinde de deal-urile pe care cei de la Asus le fac cu operatorii de telefonie mobilă.

Alte câteva fotografii mai jos. Revin cât de curând și cu imagini video, am mai mult de prelucrat la ele.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “MWC 2012 – Cu mâinile pe Asus Padfone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *