MWC 2012 – Cu mâinile pe Panasonic Eluga

Da, pot spune că Panasonic reintră pe piața europeană cu un smartphone de top, premium. Panasonic Eluga m-a surprins plăcut prin calitatea construcției, a materialelor utilizat și finisajelor fără reproș, dar și prin silueta cu o grosime de numai 7.8mm și greutatea de 103 grame, fiind în acest fel un device care poate încape fără probleme chiar și într-un buzunar strâmt.

În plus, este un smartphone din categoria celor rezistente, fiind capabil să facă cu succes față unei scufundări accidentale sau expunerii prelungite la praf. Chiar se făcea o demonstrație acolo, câteva terminale Eluga fiind scufundate într-un bol cu apă. Funcționau fără probleme, funcțiile tactile erau active imediat după ce le scoteai din apă.

De asemenea, am remarcat că ecranul tactil răspunde excelent la comenzi, întocmai ca al oricărui alt smartphone din clasa premium. Sincer, în ciuda numelui său, pe care în continuare refuz să-l înțeleg, Eluga este un smartphone care promite. Mai trebuie văzut și prețul la care va fi comercializat, sper să nu fie unul prohibitiv.

Vă mai reamintest specificațiile sale. Acesta dispune de un ecran OLED QHD de 4.3 inchi cu o rezoluție de 960×540 pixeli care mi-a plăcut cum se vede, un procesor dual-core OMAP4430 la 1Ghz, 1GB memorie RAM, Android Gingerbread (versiunea 2.3.5) cu posibilitate de upgrade la Ice Cream Sandwich, cameră de 8 Mpix, o capacitate de stocare internă de 8GB și acumulator de 1150 mAh.

Pentru cei care preferă Panasonic și care dețin deja un Smart TV al acestei mărci, trebuie amintit că Eluga include tehnologie Swipe and Share care permite utilizatorilor să vizioneze imagini de pe telefon direct pe un televizor VIERA sau chiar să le urce în cloud. Au la dispoziție și aplicaţia VieraRemote care transformă telefonul într-o telecomandă pentru produsele electronice Panasonic.

Câteva imagini, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “MWC 2012 – Cu mâinile pe Panasonic Eluga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *