Samsung la MWC 2012 in Barcelona

Da, cum am fost invitat de catre cei de la Samsung la MWC 2012, era normal sa petrec un pic mai mult in spatiul lor expozitional. Booth-ul Samsung, unul dintre cele mai mari de la MWC, este pozitionat in hala 8, una dintre cele mai aglomerate, alaturi de giganti ai industriei cum ar fi Intel, eternii rivali de la LG sau chinezii de la ZTE si Huawei. Ce sa mai, greii industriei mobile…

La Samsung, accentul era in principal pus pe noile tablete Galaxy Tab 10.1 Note, pe recentul Galaxy Note, pe smarpthone-ul “mini-cinema” Galaxy Beam dar si pe celelalte smartphone-uri din familia Galaxy. Ce sa mai, un spatiu expozitional sub semnul Galaxiei. La fel cum am vazut in AFI-ul din Cotroceni, acolo erau prezenti diversi artisti care schitau portretele vizitorilor pe tableta 10.1 sau pe smartphone-ul Galaxy Note.

Dar nu numai atat. Am fost placut impresionat de ultrabook-urile seriei 9 sau de noile sisteme audio cu andocare compatibile cu smartphone-urile sau tabletele Samsung. O sa revin asupra lor cat de curand.

De asemenea, am observat ca Samsung incearca sa duca echipamentele cu Android si catre zonele enterprise, pentru aceasta incheind un acord strategic cu cei de la SAP. De asemenea, in cadrul unei mese rotunde, cei de la Samsung au anuntat noul Learning HUB, o aplicatie cloud orientata catre dezvoltare personala si invatamant. Acest HUB, dedicat institutiilor de invatamant, este activ deja in Coreea, in aprilie fiind disponibil si in UK.

Toate persoanele cu care am discutat acolo, ma includ si pe mine, si care au vizitat spatiul Samsung, erau un pic dezamagite ca Samsung nu au prezentat ceva si mai revolutionar la aceasta expozitie, fiind oarecum in umbra lansarilor de smartphone-uri quad-core ale celorlalti participanti. Dupa ce au avut un 2011 extraordinar, cu un SGS2 care a devenit smartphone-ul anului, poate ne asteptam ca prezenta la MWC sa fie mai spectaculoasa, eventual sa vedem SGS3-ul. Sunt sigur ca sunt strategii de marketing la mijloc. Nu cred ca va mai trece mult timp pana cand vom putea sa admiram noul SGS3.

Dar, tot au anuntat ceva spectaculos: anuntul legat de parteneriatul cu SAP, trecerea Android-ului catre zona enterprise. Vom vedea in urmatorii ani daca vor reusi sa se impuna in aceasta zona, daca vor avea succes. De ce nu, poate Samsung vor lua locul celor de la RIM in aplicatiile de comunicare enterprise… Vom vedea ce se va mai intampla.

Cam atat momentan despre prezenta Samsung la MWC 2012 in Barcelona. Cateva fotografii, mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Samsung la MWC 2012 in Barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *