Cu mainile pe LG Optimus VU (la MWC 2012 in Barcelona)

Va spuneam saptamana trecuta de smartphone-ul aproape patrat al celor de la LG, Optimus Vu. Asa ca, la MWC, am trecut sa il vad, sa imi formez cat de cat o parere despre el. Din punct de vedere al dimensiunilor, nu cred ca poate fi categorisit drept smartphone. Si Galaxy-ul Note este mare, dar LG-ul VU il depaseste cu mult. Este prea lat pentru a fi manevrat cu o singura mana si nu incape confortabil intr-un buzunar de pantalon. Mai degraba este un terminal hibrid, o tableta mai mica, care va fi purtata ori la buzunarul de la piept, ori intr-o geanta.

Este clar, ecranul de 5 inchi in format 4:3  si care afiseaza o rezolutie de 1024×768 pixeli este potrivit la browsing pe internet, pentru editare in documente office, la citirea cartilor si revistelor, la schite si desene alaturi de stylus-ul din dotare. Si, in plus, este dotat si cu o antena, presupun ca pentru receptia programelor TV, ceea ce il face un interesant Smart TV portabil.

Dar, ce ne facem cu filmele in format wide, 16:9, adica cu majoritatea lor? Va ramane spatiu pe ecran neutilizat la vizualizare, iar filmul va fi redat la dimensiuni mai mici decat pe un ecran wide, tot de 5 inchi.

Din punct de vedere al fisei tehnice, jos palaria, este un echipament care poate manevra cam orice am avea nevoie in conditii de portabilitate. Procesor dual-core la 1.5Ghz, camera de 8 Megapixeli, transfer de date la viteze LTE, Android 2.3.5 upgradabil la ICS dar numai 8GB pentru stocare interna; este nevoie de mai mult.

In plus, la cat de mare este, parca l-as fi vazut alaturi si de o tastatura cu andocare, pentru a-l transforma intr-un mini-computer portabil.

Chiar daca personal nu imi place formatul 4:3 dar si faptul ca este un terminal prea mare pentru functia de telefon, depasind limitele pe care le pot accepta, am remarcat functionarea ireprosabila ca functiilor tactile dar si comportamentul general al device-ului. In plus, ecranul este IPS, foarte bun pentru vizualizarea fotografiilor. Afiseaza imagini de calitate, clare, cu o paleta coloristica bogata.

LG Vu este un echipament multimedia complet, mai ales ca are functie TV. Dar, prea mare pentru a fi considerat un smartphone.

Un videoclip cu el, mai jos.
 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Cu mainile pe LG Optimus VU (la MWC 2012 in Barcelona)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *