MWC 2012: Huawei Ascend D Quad – incepe sa arate bine

|

In cativa ani, chinezii vor avea cu siguranta un cuvant greu de spus pe piata telefoanelor mobile, a smartphone-urilor in special. De ce? Poate acum inca isi mai dau cu standul in dreptul, mai fac stangacii, poate inca mai au lipsuri la capitolul design, dar in cativa ani vor invata ce trebuie sa faca pentru a fi pe placul consumatorilor cu pretentii. Si cei de la Samsung au invatat din greseli, s-au adaptat cererilor pietii, de ce nu ar face-0 si companii de genul Huawei sau ZTE?

In doar cateva luni, am observat deja o schimbare in calitatea finisajelor si a materialelor utilizate. La MWC, am trecut si pe la standul Huawei, in primul rand pentru a vedea “cel mai puternic smartphone din lume”, dupa cum declara ei insisi. Fata de modelul Honor pe care l-am testat de curand, designul noului Ascend D Quad este cu totul altceva. Chiar daca nu este cel mai subtire din bransa, finisajele au crescut la capitolul calitate iar materialele utilizate sunt mai bune, per total avand un aspect decent, care lasa o impresie placuta.

Si, in plus, are o configuratie care nu ne poate lasa nepasatori: procesor quad-core de tip ARM la 1.5 Ghz pe care chinezii il lauda ca fiind cu 49% mai performant decat cele ale concurentei, ecran de 4.5 inchi cu rezolutie 720p, acumulator de 1800MAh, camera de 8 Megapixeli, un profil de 8.9mm si Android 4.0. Da, chiar suna interesant. Ce mai trebuie sa faca chinezii? Sa acorde mai multa atentie interfetei grafice.

Mai multe despre el, cand va fi adus si in Romania.

Mai jos, un scurt videoclip de la fata locului.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “MWC 2012: Huawei Ascend D Quad – incepe sa arate bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *