MWC 2012 – Nokia Lumia 900 – Acelasi design de succes, cu un ecran mai mare

Un alt smartphone care mi-a atras atentia la MWC 2012 in Barcelona este si recentul model Nokia Lumia 900. Un smartphone intr-un design de succes, cel al lui N9 si Lumia 800, doar la o scala putin diferita pentru ca ecranul este mai mare.

Daca numar corect, cei de la Nokia sunt la al 4-lea model cu acelasi design. Devine cam monotona treaba… Chiar nu vor schimba nimic, macar la urmatoarele? Sper sa nu faca la fel ca taiwanezii de la HTC, chiar daca design-ul Nokia este mai atragator.

Dupa cum spuneam, un design ca al lui N9, un smartphone care mi-a placut foarte tare. Fata de N9, care se bazeaza pe MeeGo, Lumia 900 vine cu sistemul de operare Windows Phone 7.5, a carui interfata este chiar interesanta, total altfel decat am fost obisnuit la Android sau iOS.

Singurul lucru pe care il reprosez Windows-ului Phone este faptul ca, din punct de vedere al interactiunii cu un astfel de terminal, se apropie foarte tare de iOS. Adica, daca vrei sa copiezi muzica sau foto pe el, totul trebuie facut prin intermediul aplicatiei Zune. Nu-mi place iTunes-ul la iOS, nici cu Zune-ul nu cred ca m-as putea impaca. Cer prea mult daca vreau sa accesez telefonul cu Windows ca pe orice alta solutie de stocare externa? La Android de ce se poate? Mai degraba, la Android de ce se vrea?

In schimb, trebuie sa recunosc ca-mi place faptul ca avem la dispozitie Office mobil, acces la SkyDrive si harti Nokia cu navigare (un atuu incontestabil al smartphone-urilor Nokia).

Ce am mai remarcat la Nokia Lumia 900? Ecranul Amoled de 4.3 inchi care afiseaza acel negru intens, incantator. In rest, configuratia terminalului mai consta intr-o rezolutie de 480×800 pixeli, un procesor single core Scorpion la 1.4Ghz, 512MB memorie RAM, stocare interna de 16GB, camera de 8 Megapixeli cu optica Carl Zeiss si un acumulator de 1830MAh cu o autonomie teoretica de 7 ore de convorbire.

Dupa ce am revizuit configuratia, imi dau seama ca seamana foarte tare cu cea a lui Lumia 800, singura diferenta majora fiind diagonala ecranului. No comment… Pare ca Nokia isi pune sperantele in special in designul de succes si mai putin pe partea hardware. Sa vedem daca piata va fi de acord cu ei in aceasta privinta…

In ciuda criticilor mele, la o prima vedere, Nokia Lumia 900 arata bine, pare a se misca corespunzator, speram ca va fi prezent cat de curand si in Romania.

Un scurt videoclip, mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “MWC 2012 – Nokia Lumia 900 – Acelasi design de succes, cu un ecran mai mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *