Acer pretinde ca lanseaza primul ultrabook cu placa grafica suplimentara; asa o fi?

Imi plac ultrabook-urile, sunt extraordinare din punctul meu de vedere, dar intotdeauna am spus ca astept primele modele cu placa grafica suplimentara. Dotate cu placi grafice mai puternice decat cele existente in procesoarele Intel, nu vor mai lasa loc de comentarii. Pe de alta parte, imi place si seria Timeline de la Acer, folosesc un astfel de ultraportabil, sunt chiar multumit de el.

Sa revenim la subiectul nostru. Pe toate site-urile de specialitate am citit stirea conform careia Acer au anuntat doua “ultrabook-uri”, M3 si M5… Suna frumos, ultrabook-uri cu placa grafica suplimentara. Primele din lume. Daca nu eram atent la toate specificatiile, chiar ii credeam…

De ce sunt atat de reticent? La o prima vedere chiar fusesem impresionat de descrierea produselor, pana la un anumit punct.

Mai intai specificatiile. Modelele Timeline M3 si M5, difera prin diagonala ecranului, M3 avand 15 inchi iar M5, 14 inchi. Presupun ca vor incorpora procesoare Sandy Bridge, cel putin 4GB memorie RAM, stocare pe SSD-uri sau hdd-uri, autonomie de 8 ore. Sigur este faptul ca placa grafica suplimentara va fi o Nvidia GT640M, destul de puternica si pentru jocuri mai recente. De asemenea, se pare ca vor putea incorpora si unitati optice. Cei de la Acer anunta un timp de resume din stand-by de numai 1.5 secunde.

Pana acum, nimic deosebit, nu? Par a fi ultrabook-uri.

Trebuie amintit de faptul ca, prezenta unei placi grafice suplimentare dar si unei unitati optice, duce la cresterea grosimii echipamentului. In cazul lui M3, acesta va avea o silueta de 2cm. Nu m-ar deranja acest fapt, accept sa fie putin mai grosut.

Dar, ceea ce ma ingrijoreaza cu adevarat este greutatea lui M3: acesta cantareste aproximativ 2.3Kg! Pe langa un ultrabook adevarat, M3 este Moby Dick! La o asa valoare a greutatii, nu-l putem numi Ultra-nimic. Preferam sa nu aiba unitate optica. De exemplu, ultrabook-ul Samsung de 15 inchi cantareste 1.5 Kg!

Din pacate, din punctul meu de vedere, Acer-ul Ultra M3 nu poate fi numit ultrabook, chiar daca configuratia este specifica unuia. Prin definitie, ultrabook-ul este un echipament pe cat de performant, pe atat de subtire si de usor. M3, numai usor nu este.

Nu zic, M3 arata foarte bine, este elegant, pare o constructie de calitate… Dar, trebuie trecut la alta categorie.

Deci, astept in continuare oferte reale de ultrabook-uri cu GPU suplimentar…

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Acer pretinde ca lanseaza primul ultrabook cu placa grafica suplimentara; asa o fi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *