Epson – Costuri mai mici la printarea cu jet de cerneală

Singura mea nemulțumire legată de imprimantele cu jet de cerneală se datorează costului cartușelor, prețul pe pagina printată fiind unul destul de mare. Mă refer în special la cartușele originale, cu ajutorul cărora putem obține printuri de calitate, fie că sunt documente sau, mai ales, fotografii. În general, cartușele au o capacitate de 5-7-9 ml și pot fi utilizate la printarea câtorva sute de pagini. Prea puține, după părerea mea, mai ales pentru cei care au de printat volume mari.

Se pare că, prin anunțul pe care l-au făcut astăzi, cei de la Epson rezolvă cât de cât problema ridicată de mine. Astăzi, au anuțat și în România noua gamă de imprimange deskjet L, care reduce cu mult costurile plătite pentru consumabile.

Gama cuprinde modelele Epson L800, L200 şi L100, bazate pe noua tehnologie de alimentare rapidă cu cerneală (Fast Ink Top-up – FIT) și pe cartușe cu o capacitate de 70ml, de aproape 10 ori mai mare decât până acum. De fapt, sunt chiar primele imprimante de acest tip din lume.

Dintre cele 3 se distinge modelul L800 care este o imprimantă dedicată fotografilor profesioniști. Aceasta costă 1320 lei și include 6 recipiente de cerneală, costul fiecăruia fiind de 49 lei. Cu un set de cartușe se pot printa 1800 de fotografii în format 10x15cm, costul total pe fotografie fiind de 0.37lei (cerneală plus hârtie), cu mult mai puțin decât la centrele specializate. De asemenea, aceasta poate printa pe discuri optice.

Imprimanta L100 și multifuncționala L200 folosesc numai 4 cartușe de cerneală, fiecare cu un cost de 29 Lei. Din câte am înțeles, cu un singur cartuș de 70ml negru, se pot printa 4000 de pagini alb-negru. Și, acum există o promoție, fiecare venind cu 3 astfel de cartușe la pachet, pentru 12000 de pagini. L100 costă 699 lei iar L200, 889 lei.

Cei de la Epson au specificat că cerneala unui cartuș este garantată pentru 1 an.

După cum am spus, îmi place mai tare modelul L800, pentru că am obiceiul să printez fotografiile mai reușite. Plus că aș face-o la prețuri mai bunicele. Mai degrabă o văd în posesia unui fotograf de nunți, care și-ar amortiza investiția imediat.

Detaliile lor tehnice, mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Epson – Costuri mai mici la printarea cu jet de cerneală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *