Catalog Virtual la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, cu sprijinul Samsung România

Astazi, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” am văzut primul sistem de catalog virtual din România ce folosește o conexiune wireless, implementat si cu ajutorul celor de la Samsung România. Cei de la Samsung au oferit Colegiului 25 de tablete Samsung Galaxy Tab 8.9 care se vor afla permanent în custodia profesorilor.

Prin intermediul acestora, profesorii pot trece notele, absențele și alte mențiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă. De asemenea, părinții au la dispoziție conturi personala prin care pot accesa toate aceste informații în timp real, cu ajutorului oricărui device conectat la internet.

Cum a decurs dezvoltarea acestui sistem, explicat pe larg de Severius Moldoveanu, directorul Colegiului, in videoclipul  de mai jos.

 

„Este prima iniţiativă de acest gen din țara noastră și ne bucurăm că Samsung este partener în cadrul unui proiect menit să ofere un impuls modernizării educației în România. Mai mult, tabletele oferă, atât profesorilor, cât şi părinţilor, posibilitatea de acces instant la situaţia şcolară a elevilor, eficientizând procesul de control şi îndrumare. Astfel, sperăm ca acest proiect să devină un exemplu şi pentru alte şcoli şi licee din România”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics România.

Pe lângă funcția de catalog, tabletele Samsung Galaxy Tab 8.9 vor fi utilizate și ca suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectării la un proiector sau la boxe pentru difuzarea de conținut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibilă de a aduce material didactic la orele de curs. În loc să poarte cu sine o hartă de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, profesorul trebuie doar să aibă la îndemână catalogul virtual, pe care poate încărca hărți digitale de înaltă rezoluție, ce pot fi afișate cu ușurință, prin intermediul unui proiector compact,” a completat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Amintesc de faptul ca acest Colegiu este unul dintre cele mai importante din țară, cu rezultate extraordinare, loturile olimpice de matematică, fizică și informatică ale României având în componență elevi de aici.

Câteva imagini de la eveniment, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Catalog Virtual la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, cu sprijinul Samsung România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *