Z1 – Monstrul all-in-one de la HP este disponibil și în România

Astăzi am fost prezent la evenimentul de lansare al computerului HP Z1, de altfel prima stație grafică (workstation) de tip all-in-one de pe segmentul de piață cu sisteme de operare non-Apple.  Deși este un computer profesional, cu ținută masivă și un design industrial, pot spune că nu arată rău deloc, are chiar o prezență agreabilă, care inspiră performanță.

Chiar dacă nu poate concura cu sistemele desktop de tip workstation, acesta este customizabil cu procesoare Intel Xeon, plăci video Nvidia Quadro, diverse tipuri de unități de stocare. Eu am remarcat organizarea internă, modulară, la fel ca la serverele HP, componentele interne fiind extrem de simplu de înlocuit.

Acesta poate fi customizat cu procesoare i3, i5, i7 și până la Intel Xeon E3-1280 la 3.50 GHz, până la 32GB memorie RAM, plăci grafice NVIDIA Quadro 500M (1GB), NVIDIA Quadro 1000M (2 GB), NVIDIA Quadro 3000M (2 GB) sau NVIDIA Quadro 4000M (2 GB) și stocare pe SSD-uri de 160/300GB sau hdd-uri SARA de 500GB/1TB/2TB. Prețurile pornesc de la un 1000 Euro și pot ajunge, în funcție de configurație și la 500o de Euro.

Nu vreau să uit de încă o componentă esențială a lui – ecranul. Acesta are o diagonală de 27 inchi cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli și este de tip IPS! Nu-i așa că este tare? Cei de la HP susțin că acest computer este dedicat fotografilor profesioniști, graficienilor, celor care lucrează în arhitectură.

Mai jos, alte câteva fotografii cu monstrul.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *