FUNAI revine in Romania, oficial de data asta

Va mai amintiti ceva de marca Funai? Prin anii 80-90 si pana prin 2000 erau destul de prezenti prin intermediul produselor lor si in Romania. Inainte de 90, video-urile Funai se vindeau pe sub mana, pe ascuns, dupa 1989 prin talciocuri, ulterior in magazinele de profil. Ai mei inca mai au un VHS player marca Funai, cumparat prin anii 90, chiar destul de scump pe vremea aia.

In aceasta seara, Funai a anuntat deschiderea reprezentantei oficiale in Romania. La noi vor comercializa televioare ieftine, cu diagonala de pana in 32 de inchi, playere bluray, sisteme home theater dar si playere sau sisteme combo VHS.

Cred ca sunt ultimii producatori care mai au in oferte playere VHS. Chiar mi-a atras atentia modelul all-in-one (combo) cu VHS, DVD recorder si hard disk de 320GB. Va dati seama cat de misto ar fi sa trecem toate casetele noastre VHS direct in format digital? Sunt curios ce pret va avea.

Televizoarele Funai, din punct de vedere al diagonalei si al design-ului, nu mi s-au parut spectaculoase. Gama LC10, care va fi comercializata la noi, cuprinde televizoare cu diagonale intre 19 si 32 inchi (48 – 82 cm), au finisaj antireflexie, un contrast de 1000:1 si, ce mi-a atras atentia, functie de inregistrare directa pe USB.

Din cate am inteles, produsele pe care le vor comercializa sunt fabricate in Polonia. Sa nu uit – acestea au o garantie de 5 ani!

Nu am aflat preturi, pesemne ca inca se negociaza cu distribuitorii.

Inca ceva. Site-ul oficial este funai.com.ro. Are si o sectiune de magazin online, de unde putem cumpara direct produsele Funai.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *