Lumix GF5 – noua camera mirrorless de la Panasonic

Update: GF5 va ajunge in Romania in luna mai.

Preturi: GF5 cu obiectiv 14-42 normal – 549 euro;  GF5 cu obiectiv 14-42 power zoom –  699 euro; GF5 body only – 449 euro.

Se pare ca Panasonic au decis sa sara peste numarul 4, trecand de la GF3 direct la GF5. De ce? Numai superstitiile japoneze pot da un raspuns la aceasta intreabare, numarul 4 fiind unul cu ghinion in Tara Soarelui Rasare.

Din punct de vedere al aspectului, nu vad mare diferenta fata de modelul GF3 pe care am butonat-o acum cateva luni. Chiar am facut niste miniaturi grozave ale Pasajului Grozavesti cu ajutorul ei.

Specificatiile GF5: senzor Live Mos de 12.1 megapixeli, procesor Venus Engine, ISO maxim 12800, ecran tactil de 3 inchi, capacitate de fotografiere in rafala de 4cps, inregistrare video full HD. Ce sa mai, este un mode interesant, cu ajutorul caruia putem obtine fotografii si filmari de calitate.

Se pare ca utilizatorii vor avea la dispozitie mai multe efecte creative. Aceastea sunt: Soft Focus, Dynamic Monochrome, Impressive Art, One Point Color, Cross Process şi Star Filter, Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic, Miniature Effect dar si Low Key sau Toy Effect. Parametrii efectelor generate de fiecare astfel de functie pot fi ajustati.

Revin cu detalii legate de disponibilitate si pret in Romania.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *