Punctul forte al tabletelor cu Android: Autonomia

Da drăguților, deși nu sunt un mare fan al tabletelor, trebuie să recunosc că au câteva puncte forte pe care nu le pot trece cu vederea. De data asta, voi povesti puțin despre autonomie.

Mai sus, aveți screenshot-ul status-ului bateriei unei tablete cu Android. După cum vedeți, acesta arată o perioadă de funcționare de 10 ore! Poanta este că nu am obținut această valoare doar la cititul cărților electronice. Din contră. Tableta testată a redat încontinuu un material video la rezoluție High Definition 720p. Chiar un MKV pe care l-am deschis cu Bs Player Lite.

Am încercat să creez pe cât se poate condițiile din avion – luminozitatea ecranului pe la 20% (nici nu era nevoie de mai mult pentru o vizionare confortabilă), fără Wi-Fi, sunetul fiind redat la volum maxim prin căști. 10 ore! Și încă ceva – nu am avut la dispoziție nicio soluție de andocare sau baterie suplimentară. Atât a ținut bateria din tabletă.

Nu am atins astfel de performanțe cu niciun laptop, ultraportabil sau ultrabook și nici măcar cu vreo tabletă cu Windows. Și nici cu altă tabletă cu Android, dar asta este altă discuție.

În acest fel, cu o astfel de autonomie, tabletele cu Android se pot dovedi însoțitori de nădejde în călătoriile lungi, fie că sunt cu avionul sau cu alte mijloace de transport.

Mai trebuie să amintesc ceva, așa mi se pare corect, pentru că nu este numai meritul sistemului de operare, Android 4.0 în acest caz. Tableta pe care am testat-o încorporează tehnologie Nvidia Tegra 3, una cu procesor quad-core, care poate reda fără probleme și videoclipuri la rezoluții full HD. Deci, o tehnologie performantă și cu un consum redus de energie.

So, din acest punct de vedere, al autonomiei, plusat de portabilitate, de faptul că sunt ușoare și subțiri, nu am ce să le reproșez tabletelor cu Android.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Punctul forte al tabletelor cu Android: Autonomia

  • April 8, 2012 at 5:33 pm
   Permalink

   nu e prime-ul meu daca la asta te referi…
   cand am testat prime-ul de la voi, am obtinut, cu acelasi videoclip, 14 ore cu tot cu docking; numai ca, atunci am folosit boxa incorporata, nu casti;
   o sa testez si autonomie prime-ului, mai ales ca am ramas dator cu un review (after ICS).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *