Vaio E14P: Laptopuri cu ecran de 14 inchi și control prin gesturi, de la Sony

Or fi ei în gaură financiară, dar văd că nu se lasă cu una cu două. Sony anunță astăzi încă o serie de laptopuri Vaio, E14P. Acestea vor fi disponibile în trei culori – roz, alb și negru, pentru a atrage o clientelă cât mai diversă. Dar nu cum arată este cel mai interesant aspect. Ci faptul că pot fi controlate prin gesturi făcute cu mâna în fața camerei web. Cool, nu?

Doar ţineţi mâna în faţa camerei web şi legănați-o în stânga sau în dreapta pentru a naviga printre paginile de internet sau prin galeria foto. Duceți mâna în jos pentru a opri redarea muzicii sau rotiți-o pentru reglarea volumului. Funcțiile de Control prin Gesturi sunt compatibile cu Windows Media Player,Internet Explorer 9, PowerPoint şi PowerDVD. Rămâne de văzut și cât de precise sunt.

Una dintre configurațiile posibile este prezentată mai jos.

Model VAIO SVE14A1S1EW
Processor Intel® Core™ i3-2350M Processor
OS Genuine Windows® 7 Home Premium 64bit with Service Pack 1
Memory 4GB DDR3 1333MHz SDRAM
Drive 500GB HDD 5400rpm
Screen 35.5cm (14”) VAIO Display (1366×768) with wide (16:9) aspect ratio
Graphics AMD Radeon™ HD 7670M (1GB VRAM) + Intel® HD Graphics 3000
Optical drive DVD SuperMulti Drive
Others WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; USB 2.0 (x2), USB 3.0 (x1), USB 3.0 with USB charge (x1); HDMI out; stereo speakers with Dolby® Home Theater® v4; HD Web Camera powered by ‘Exmor for PC’ (1.31 megapixels); Web, VAIO and Assist buttons; backlit keyboard and touchpad with gesture support
Dimensions DxHxW Approx. 245 x 22.4 x 341mm
Weight Approx. 2.3kg (with standard supplied battery)

Nu cred că vor fi disponibile doar cu procesor Intel Core i3. Aștept chiar și modele cu i7.  În schimb, apreciez prezența unei plăci grafice suplimentare, un AMD Radeon 7670 HD, astfel că poate fi un adevărat laptop multimedia, bun și la gaming-ul ocazional. Mai remarc prezența tehnologiei USB 3.0, a unei unități optice dvd-rw precum și a unui sistem de sunet performant. Iar autonomia se pare că este pe undeva pe la 7 ore; desigur, o valoare teoretică. De asemenea, remarc iluminarea tastaturii, un accesoriu extrem de util.

Dar, nu pot trece cu vederea greutatea de 2.3Kg. La un laptop de 14 inchi, aș fi fi vrut o valoare sub 2Kg, pentru a fi mai ușor de transportat. Nu-i înțeleg pe cei de la Sony – pe de o parte ne oferă cel mai ușor laptop cu ecran de 15.5 inchi, pe de alta lansează unul cool, colorat, cu ecran mai mic (de 14 inchi) dar cu 300 de grame mai greu. E ceva în neregulă aici? Sau mi se pare doar mie?

Încă câteva fotografii, mai jos.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *