Camera SLT Sony Alpha 57 a ajuns în România

În cadrul unui eveniment desfășurat în showroom-ul F64.ro, cei de la Sony au lansat în România noua cameră foto SLT α57 cu oglindă semitransparentă. Și-a făcut apariția destul de repede și la noi în țară, după numai o lună de la anunțul internațional. Este o cameră pe care de-abia aștept să o butonez, sper să aibă un comportament superior modelului α55 care m-a încântat anul trecut.

Dintre cele mai importante specificații tehnice amintesc de senzorul APS HD CMOS de 16.1 Megapixeli, de noul procesor BIONZ, de capacitatea de fotografiere în rafală de 12cps, sensibilitatea ISO între 100 și 3200, ecranul LCD de 3 inchi, sistemul de autofocus în 15 puncte cu 3 senzori în cruce, precum și de înregistrarea video la rezoluții full HD cu autofocus continuu și sunet stereo.

Am remarcat cele 11 efecte de fotografiere (HDR, Soft Focus, Miniature etc), pe care le-aș utiliza pentru obținerea unor fotografii deosebite, direct din cameră, fără să pierd timpul cu prelucrarea ulterioară pe computer.

O altă funcție mișto este cea Auto Framing Portret, care se bazează pe regula treimilor și care ne poate ajuta să încadrăm cât mai corect din punct de vedere vizual persoana fotografiată, așa cum ar face-o un profesionist adevărat.

Sony SLT α57 este o cameră dedicată fotografilor începători, celor care vor să obțină fotografii sau filmări de calitate cu o investiție destul de mică. În specificații zic ca se bate de la egal la egal cu al meu Nikon D5100, chiar îl depășește în anumite privințe.

Împreună cu obiectivul 18-55mm are un preț de aproximativ 3400 lei pe f64.ro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *