Fujifilm va scumpi filmul de 35mm…

Este clar, vremurile camerelor clasice pe film de 35mm vor apune cât de curând. Mai acum ceva timp, fotografii profesioniști îmi spuneau că filmul surprinde mai bine imaginea decât o pot face cele digitale, la o calitate superioară, cu o coloristică mai bogată, cu mai multe detalii. Nu îi contrazic, dar cred că digitalele au mai recuperat la acest capitol, al calității. Dar nu de asta a pierdut teren filmul, ci din cauză că procesul digital este mai rapid și mult mai simplu, mai la îndemână.

Filmul a rămas alegerea pasionaților și poate a unor profesioniști, a celor care mănâncă pe pâine tehnicile fotografice. Firesc, vânzările de camere pe film au scăzut dramatic, Kodak fiind cea mai recentă victimă.

Nici Fujifilm, unul dintre producătorii de renume de film fotografic, nu stă pe roze la acest capitol. Se pare că au de gând să continue producția dar vor crește prețul filmelor cu peste 10% din luna mai. Scăderea numărului de bucăți vândute este compensată prin creșterea prețului. Oricum, acesta va fi trendul, în cele din urmă filmul va deveni prea scump și din ce în ce mai rar. Din păcate.

Așa că, cei interesați, ar face bine să-și facă stocuri de acum și să le pună la păstrare în frigider. Nu râdeți, acolo se păstrează cel mai bine filmele foto.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *