Monitoare IPS mai rapide (Made in Japan)

Ce să mai, monitoarele IPS lansate până acum stau foarte bine la afișarea culorilor dar au o hibă – timpii de răspuns, destul de mari în comparație cu cei ai matricilor TN. Deci, din această cauză, monitoarele cu IPS nu sunt preferatele gamerilor hardcore, pe cei care îi deranjează și cea mai fină urmă de ghosting. Ele sunt echipamente de nișă, preferate de către fotografi sau de către cei care activează în activitățile de pre-press, acolo unde reprezentarea culorilor trebuie să fie cât mai exactă.

Dar, se pare că nu mai este chiar așa. Vești bune vin din Țara Soarelui Răsare. Acolo, cei de la Mitshubishi au lansat două monitoare cu IPS care au un timp de răspuns de 3.5 ms!!! Aproape jumătate din valoarea timpului de răspuns al celui mai performant monitor IPS pe care l-am testat. Ambele modele au rezoluție full HD – 1920×1080 pixeli, o diagonală de 23 inchi, unghiuri de vizualizare de 178 ° și un contrast de 8000:1.

Pesemne că nu vor ajunge la noi. Eu doar vroiam să remarc faptul că tehnologia IPS avansează, după cum era normal. Pesemne că la fel se va întampla și cu monitoarele IPS ale altor producători, unii dintre ei prezenți și în România. Mai trebuie să așteptăm doar o scădere a prețurilor.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *