Un scanner interesant de la HP – TopShot Pro M275 (dar nu la partea cu 3D)

Cei de la HP au anuțat astăzi lansarea în România a multifuncționalului HP LaserJet TopShot Pro M275 care, pe lângă funcțiile specifice unui astfel de echipament (printare, copiere) mai are și un modul suplimentar amplasat deasupra care scanează obiectele 3D.

Mă rog, toată lumea se aștepta că, dacă scanează tridimensional, face și o replică tridimensională a obiectului cu pricina. Ei, nu este chiar așa, marketingul de produs fiind un pic cam exagerat în acest caz. De fapt, scanner-ul realizează 6 fotografii cu o cameră de 8 megapixeli, luminând obiectul respectiv din diferite unghiuri. Apoi, toate aceste fotografii sunt combinate, rezultatul fiind trecut în digital sau printat în format 2D. Nimic spectaculos aș zice eu. La fotografiat de produse (mici) ar fi excepțional.

Mă rog, este de discutat aici. Același lucru îl poți face cu o cameră foto și niște lumini. Nu m-au convins la faza cu obiectele tridimensionale. Dar, nu este de neglijat acest tip de scanner. Poate fi o unealtă extraordinar de utilă celor care au nevoie să convertească în format digital cărți, reviste sau cine știe ce alte documente. La scanarea unei cărți voluminoase, nu mai trebuie să repete la nesfârșit acea operație de ridicare a capacului scanner-ului. Doar răsfoiești cartea, procesul fiind mult mai rapid în acest fel.

Există o problemă. Acest tip de scanner acceptă momentan numai formatul A4. Cei care lucrează cu formate mai mari, vor trebui să aștepte un model mai avansat.

Detaliile lui tehnice, aici. Acesta costă aproximativ 400 Euro.

Eu aș întreba – Pe când unul A3?

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *