Receptor GPS pe Transformer Prime (în România)

Ieri a sosit, astăzi de dimineață, în drum spre serviciu, l-am testat. Despre receptorul GPS pentru Prime este vorba. Montarea lui pe tabletă se realizează foarte simplu, întocmai cum se procedează cu tastatura.

Deci, l-am montat și am pornit Google Maps. Altă treabă, s-a schimbat calimera. Semnalul GPS este recepționat aproape instantaneu, poziționarea pe hartă realizându-se imediat. Cu siguranță, recepția semnalului a fost cu mult îmbunătățită, este altceva.

Specific că, pentru încărcarea hărților în timpul deplasării m-am folosit de traficul de date de pe smartphone. Trebuie să caut o aplicație dedicată pentru a nu mai fi dependent de traficul de date mobil.

Clar, o tabletă nu este soluția ideală pentru navigare atunci când ești la volan, în special datorită dimensiunilor ei. Dar, în vacanță, prin locuri străine, un GPS și o hartă bună te pot ajuta să găsești locurile căutate sau să afli noi puncte turistice sau de interes.

Trebuie să recunosc că soluția aleasă de cei de la Asus nu este perfectă. De exemplu, nu mai poți utiliza docking-ul atunci când receptorul GPS este montat. Și nici nu mai poți încărca tableta în acest timp. Trebuie să vă asigurați că are acumulatorul complet încărcat atunci când plecați în expediție și doriți să utilizați GPS-ul.

Pe de altă parte, apreciez ce au făcut cei de la Asus. Și-au recunoscut greșeala și au încercat să o îndrepte. Gratis, fără costuri suplimentare din partea utilizatorului.

Câteva imagini din expediția mea în drumul către serviciu, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Receptor GPS pe Transformer Prime (în România)

 • May 2, 2012 at 8:47 am
  Permalink

  Stai putin, de unde ai net in masina ca Prime nu are 3G?
  Faci tether?

  Reply
  • May 2, 2012 at 8:48 am
   Permalink

   da, am luat net de pe smartphone…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.