Samsung Galaxy S III – alte câteva detalii și impresii

Deci, după cum vă spuneam aseară, cei de la Samsung au lansat  noul Galaxy S III, în cadrul unui eveniment desfășurat la Londra. SGS3 apare un pic mai tărziu decât modelele de la HTC sau Sony, One X și Xperia S fiind poate cele mai apreciate smartphone-uri cu Android la ora actuală. Au mai trecut câteva ore de evenimentul de aseară, am mai răsfoit pe internet, am mai citit ce au scris cei prezenți la eveniment. A trecut exaltarea specifică momentului lansării, acum pot privi lucrurile mai la rece.

Din punct de vedere al design-ului, văzut doar în fotografiile oficiale, îmi place cum arată. Rămân la această părere dar nu pot să nu remarc că parcă aș fi vrut un pic mai mult, să fie altfel, să nu mai semene deloc cu modele ale competiției. Chiar dacă nu are un aspect revoluționar, cu mult diferit de cel al compeției, pare un smartphone premium, construit din materiale de calitate, cu finisaje pe măsură. Cu siguranță că nu este și nici nu va fi pe placul tuturor, fiecare este liber să aleagă ce-i place.

Față de principalul său competitor, HTC One X, nu este cu mult mai greu sau mai lat. Are doar 3 grame în plus la greutate dar este un pic mai subțire. Deci, din acest punct de vedere, ambele sunt cam pe acolo, cam în aceeași clasă de dimensiuni.

Din punct de vedere al configurației, pot spune că se raliază tendințelor actuale. Nu le depășește, nu este mai puternic decât smartphone-urile competitorilor. Pe scurt, configurația constă într-un procesor Exynos quad-core la 1.4Ghz, un GPU Mali-400MP, 1GB memorie RAM, stocare pe 16,32 sau 64GB extensibilă prin carduri microSD de maxim 64GB, un ecran de 4.8 inchi Super Amoled cu o rezoluție de 1280×720 pixeli. Overall, configurație de top, dar care nu este cu mult peste cea a competiției, după cum se vede și din primele benchmark-uri. Normal, vom putea accesa cu ajutorul lui orice tip de conținut multimedia, full HD chiar, dar și jocuri. Mai importantă va fi autonomia, zic eu. Are un acumulator de 2100 mAh, destul de generos aș zice, vom vedea cum se comportă la acest capitol.

Oricum, din câte am observat și din prezentarea celor de la Samsung, aceștia au pus accentul mai mult pe serviciile și funcțiile conexe ale smartphone-ului lor și mai puțin pe specificațiile tehnice.

Să luăm camera foto de exemplu. Un senzor de doar 8 Megapixeli, dezamăgitor oarecum, mă așteptam la un minim de 12 Megapixeli. Dar, nu pot să trec cu vederea capacitățile superioare ale acestei camere, unele pe care nu prea le-am mai întâlnit la alte smartphone-uri. Prima – vom putea realiza fotografii imediat, cu întârziere 0 – zero, adică nu vom pierde momentul. A doua –  putem face fotografii în rafală cu o viteză de 3.3 cadre pe secundă, parcă ar fi un DSLR. SGS3 poate să înregistreze 20 de fotografii succesive la fotografierea în rafală și, cu ajutorul funcției Best Photo, selectează cele mai bune 8 dintre ele.

Normal, camera principală filmează la rezoluții full HD. De asemenea, camera frontală de 1.9 Megapixeli, are capacitatea de înregistrare videoclipuri la rezoluții HD, 720p presupun. Și, vom putea face fotografii în timp ce filmăm (funcție deja existentă pe smartphone-urile HTC, după cum spun site-urile de specialitate).

Ce am mai remarcat din prezentarea de aseară. În primul rând interfața sistemului de operare, care oferă o experiență mai dinamică, organică cum zic ei (chiar dacă miroase puternic a marketing).

Amintesc și de cele câteva funcții care mi-au atras atenția și pe care de-abia aștept să le testez.

– Smart Stay –  o funcție care, prin intermediul camerei frontale, blochează ecranul atunci când nu ne mai uităm la el;

– Direct Call – Funcție care va apela automat o persoană al cărui contact sau mesaj îl avem deschis, doar prin simpla mișcare de deplasare a telefonului spre ureche, fără să mai apelăm tasta dedicată de apelare;

S Voice – răspunsul Samsung la vestita asistentă virtuală Siri de la Apple. O funcție de recunoaștere vocală, care va fi disponibilă numai în limbile de circulație internațională;

Social Tag – o funcție care etichetează fotografiile din Galerie ale prietenilor noștri cu conturile lor de Facebook sau Google+, prin recunoaștere facială;

S Beam – funcție tipică NFC de conectare rapidă a smartphone-urilor SGS3 între ele, pentru schimbul de fișiere multimedia;

AllShare Cast – Un adaptor wireless care ajută la conectarea cu televizoare, laptopuri sau sau tablete.

Momentan atât despre SGS3. Este un smartphone interesant, cu specificații tehnice care promit. Sper că la sfârșitul lunii să fie prezent la vânzare și în România. Poate, cine știe, îl voi avea și la teste.

 

Păreri pro și contra despre SGS3 în internetul românesc:

– TechCover pune un titlu acid și cu oarecare sămânță de adevăr – “ce mai rămăsese de copiat de la Apple? Siri…”

– gadget.ro dezvăluie prețurile din Marea Britanie

– Radu este dezamăgit că engadget au făcut Hands On înaintea lui 😀

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “Samsung Galaxy S III – alte câteva detalii și impresii

 • May 4, 2012 at 1:10 pm
  Permalink

  nu fi rau… Io ma steptam nu la demonstratie de hardware – ok, de top – ci la ceva… cum zic ei… ceva inovativ.. asta, scuze, inovator. Really, daca iar ajungem in anii 90 sa ne batem in hardware, nasol.
  Asa e, de data asta nu l-au mai dat afara pe Steve Jobs, a plecat el putin…
  Sunt convins ca Samsung (IBM de acum 20 de ani) si alte Android devices (HTC fiind Compaq, etc) vor domina lumea. Dar, inca o data, e pacat.

  Reply
  • May 4, 2012 at 1:13 pm
   Permalink

   Corect, prezentarea lor a semanat foarte tare cu cea de la Siri… Dar, pana la urma, nu avea cum sa nu semene. Nu am vrut sa fiu rau, nu este intentia mea.

   Reply
  • May 4, 2012 at 1:14 pm
   Permalink

   pe mine mai mult ma deranjeaza ca nu au venit cu un design mai altfel; imi place si asta, dar parca as fi vrut mai mult.

   Reply
 • Pingback: » Pro și Contra ecran mare (la smartphone-uri)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *