TG-1 – o nouă cameră Tough de la Olympus

Cei de la Olympus anunță încă o cameră Tough, una chiar interesantă, atât prin aspect, calități sau specificații.

Din câte am remarcat, cei de la Olympus au camere foto chiar foarte bune, păcat că importatorii Olympus în România nu prea au sample-uri pentru testare, este o marcă care ar merita o expunere mai bună. Nu îți poți exprima o părere validă numai din specificații și fotografii de produs. Nu de puține ori am cerut la test camere Olympus, am rămas cu promisiunile. Chiar am avut parte de un moment interesant la un eveniment Olympus. La finalul acestuia, l-am întrebat pe unul dintre șefii MGT dacă vom avea ocazia să testăm mai în amănunt camerele Olympus. Răspunsul a fost halucinant, suna ceva de genul “Scrieți voi așa, și mai vedem noi cu camerele pentru teste…” Am rămas uimit, adică așa cum? Doar din specificații pesemne…

Până la urmă, dacă ei nu vor, de ce m-aș stresa eu? Măcar vă pot semnala cele mai interesante apariții ale lor. Dar nu vă pot spune dacă fotografiile și filmările realizate cu ele sunt de calitate sau nu, dacă chiar funcționează la parametri afișați în fișele tehnice. Și, din păcate, nu sunt singurele firme care procedează așa (mai pot da exemple de genul Lenovo, HTC…). Eu mi-am făcut datoria, am semnalat că sunt interesat, dacă ei nu vor, asta este, trecem mai departe, viața e prea frumoasă pentru a ne pierde timpul aiurea.

Să revenim la cazul de față, o compactă din categoria Tough, rezistentă la toate. În primul rând că această cameră arată foarte bine, are o carcasă construită din metal, este stilată, elegantă.

În al doilea rând că poate fi utilizată practic oriunde, și pe vârful muntelui, și la mare, și la piscină, și pe pârtie în ger, aceasta rezistând cu succes în cele mai variate condiții. Este rezistentă la zdrobire cu o forță de 100kg, poate fi scufundată la adâncimi de până la 12m, este rezistentă la şocul căderii de la o înălțime de 2m şi este rezistentă la îngheţ de până la -10°C.

În plus, nici la partea cu specificațiile nu stă rău deloc. Aceasta dispune de un senzor CMOS de 12 Megapixeli, un procesor TruePic VI, obiectiv cu diafragmă f/2.0-4.9 și zoom optic 4x, sensibilitate ISO între 100 și 6400, ecran OLED cu finisaj antireflexie de 3.0 inchi, GPS și filmare la rezoluții full HD.

Nu-i lipsesc nici modurile inteligente de fotografiere și filmare. Poate realiza fotografii HDR și are diverse filtre pentru adăugarea efectelor creative fotografiilor şi/sau filmelor HD: Punk, Pop Art, Pin Hole, Drawing, Fish Eye, Soft Focus, Sparkle (doar pentru fotografii), Watercolour, Reflection, Miniature, Fragmented (doar pentru fotografii) şi Dramatic.

Deci, este o cameră interesantă, va fi disponibilă din luna iunie, la un preț de aproximativ 400 Euro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “TG-1 – o nouă cameră Tough de la Olympus

 • May 9, 2012 at 3:59 pm
  Permalink

  si eu am incercat la Olympus, am cerut ceva la teste si…nimic. Nu e, n-avem etc.

  Reply
  • May 9, 2012 at 4:25 pm
   Permalink

   pai daca nu au, nu au… ;D

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *