Ultrabook-ul Toshiba Portege Z830, prezentat oficial în România

Deși ultrabook-ul Toshiba Z830 este disponibil la vânzare în România de ceva timp, eu fiind printre norocoșii care l-au testat deja, oficialii companiei japoneze au ținut să-i facă și o prezentare oficială. De menționat că Toshiba este o companie cu tradiție în producerea laptopurilor foarte ușoare, în 2003 lansând primul lor ultraportabil din gama Portege, care avea o greutate de numai 1.1 Kg. Așa că, chiar dacă pe atunci nu se numeau ultrabook-uri, putem spune că Toshiba are know-how-ul necesar producerii unor astfel de echipamente.

Cu ce se deosebește ultrabook-ul Toshiba? După cum am remarcat și eu, în primul rând prin aspectul de business, diferit de al oricărui alt competitor. Plus că, nici nu poate fi vorba de asemănare între el și modelele Apple, așa cum li se reproșează celor taiwaneze.

Din câte am înțeles, vor fi disponibile mai multe modele, cu prețuri cuprinse între 4200 și 6000 lei, toate bazate pe tehnologia Sandy Bridge. De asemenea, va sosi și un model cu procesor Intel Core i3, care va scădea prețul sub 4000 lei. Modele cu Ivy Bridge vor fi disponibile abia prin toamnă.

Principalele specificații constau în greutatea de 1.1 Kg, grosimea de maxim 15mm, ecran mat de 13.3 inchi cu o rezoluție de 1366×768 pixeli, stocare pe SSD, procesoare Intel Core i3, i5 și i7, tastatură iluminată, porturi de conectare la dimensiuni normale (nu micro) și o autonomie de până în 8 ore.

De remarcat că toate laptopurile Toshiba beneficiază de garanția No Matter What, care le repară sau le înlocuiește dacă sunt deteriorate sau furate. De asemenea, această garanție va acoperi și recuperarea datelor utilizatorilor, ceea ce este foarte tare.

Și, ca un element de surpriză pentru piața de electronice, Toshiba au anunțat că vor aduce și televizoare în România, atât modele ieftine cât și premium. Și acestea, la rândul lor, vor fi acoperite de garanția No Matter What.

Alte impresii la Victor sau la Dan.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *