Eveniment Sony World Photography Awards (în câteva imagini)

Astăzi am participat la evenimentul Sony World Photography Awards care s-a desfășurat la Cafe Verona din librăria Cărturești. De ce în România o astfel de expoziție fotografică atât de importantă, poate cea mai mare competiție de acest gen din lume? Poate pentru că în 2012 s-au înscris în concurs nu mai puțin de 1400 de fotografi din România? Poate pentru că avem chiar doi reprezentanți în finală? Chiar mi-au plăcut fotografiile celor doi, Ionuț Hrenciuc și Felicia Simion,  ei concurând la secțiunea Panoramă, în cadrul competiției Open, respectiv la secțiunea Portret, în cadrul competiției Youth.

Ca o părere personală, mi-au plăcut foarte tare atât fotografiile alor noștri, dar și celelalte expuse acolo. Artă, nu știu dacă voi fi în stare vreodată să fac măcar o fotografie de genul celor pe care le-am văzut acolo. Nu mai vorbesc de portretul gorilei din imaginea de mai sus, ai cărei ochi parcă emanau căldură umană…

Cine vrea să admire superbele fotografii expuse acolo, la Cărturești, o poate face până în data de 30 mai. Dați o fugă, chiar merită.

Să lăsăm gargara, alte câteva imagini de la eveniment, pe următoarea pagină.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *