GW55VE – cameră video waterproof, de la Sony

Vine vara, anotimpul distracției și al celor mai frumoase vacanțe. Nu puțini sunt cei care aleg să-și petreacă timpul liber pe plajele de la mare, sau în diverse resort-uri de lux trândăvind lângă piscină alături de un cocktail răcoritor, sau, de ce nu, practicând sporturi extreme pe râurile învolburate de la munte. Toate aceste locuri frumoase, care implică prezența apei, reprezintă condiții în care majoritatea camerelor foto și video ar putea fi deteriorate iremediabil. Este de ajuns o clipă de neatenție pentru a păți boacăna…

Tocmai de aceea, în astfel de locuri se recomandă utilizarea echipamentelor foto-video rezistente la contactul cu apa. Cei de la Sony tocmai au anunțat nouă cameră video Handycam GW55VE care posedă caracteristicile waterproof de care am avea nevoie.  Aceasta  poate fi utilizată în apă la o adâncime de până la 5m, fiind rezistentă și la praf sau la căderi de la o înălţime de până la 1.5m. Deci, ar cam merge și la scuba-diving.

Și, pe lângă aceste caracteristici Tough, se pare că mititica dispune și de o fișa tehnică care promite rezultate foto-video de calitate. Pe scurt – aceasta se laudă cu un senzor CMOS Exmor R care face fotografii la 20 Megapixeli și filmează la rezoluții full HD, lentile G cu un zoom optic 10x și stabilizator Optical SteadyShot, ecran cu o diagonală de 7.5cm și modul GPS pentru geocodare.

De asemenea, nu-i lipsesc moduri automate de genul celui Intelligent-Auto care recunoaște 99 de tipuri de imagini,  Intelligent Sweep Panorama care permite captura panoramelor cu persoanele și obiectele reproduse cât mai natural,  Self Portrait Timer care asigură încadrarea și focalizarea corectă a portretelor și Underwater, pentru filmări subacvatice cât mai de calitate.

Prețul? 2400 Lei. Va fi disponibilă de la începutul lui iunie și în România.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *