Monitor pe USB, de la Philips – doar pentru aplicații office

De cele mai multe ori ecranul unui laptop nu se dovește îndeajuns de mare pentru vizualizarea confortabilă a aplicațiilor utilizate. Așa că, nu puțini sunt cei care aleg să-i extindă spațiul vizual pe un monitor. O astfel de soluție poate fi și modelul Philips 221S3UCB USB care are un ecran de 21.5 inchi și care se conectează la sistemul PC prin intermediul unui cablu USB, eliminând în acest fel chiar și cablul de alimentare.

De menționat că, în unele cazuri s-ar putea să aveți nevoie de două porturi USB pentru ca acest monitor să funcționeze corespunzător. De asemenea, va trebui să instalați aplicația DisplayLink Manager pentru redarea imaginii. Așa că, nu v-aș recomanda să atașați un astfel de monitor unui netbook ieftin, cu 1GB RAM, ar funcționa și mai greu decât o face de obicei.

Monitorul Philips are o rezoluție full HD, un contrast de 1.000:1, un timp de răspuns de 5ms și este compatibil cu majoritatea sistemelor de operare. Aș fi curios dacă îl pot conecta la a mea tabletă cu Android, mă îndoiesc totuși. Datorită faptului că trebuie să consume foarte puțin curent electric, nu strălucește la capitolul luminozitate, aceasta având o valoate de numai 150 cd/m2.

Îi văd o aplicabilitate în special în zona de office, utilizat mai mult la editarea documentelor, acolo unde ar putea face față decent. Pentru multimedia sau gaming, nu cred să fie un partener de nădejde.

Monitorul Philips 221S3UCB USB este disponibil în România la un preț de 849 lei.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *