Sony Vaio SE – desktop-replacementul ușor, acum cu Ivy Bridge

Trebuie să recunosc că unul dintre laptopurile care m-au impresionat plăcut anul trecut a fost modelul Vaio SE de la Sony, primul desktop-replacement cu ecran de 15.5 inchi și o greutate de numai 1.96 Kg. Iată că, la evenimentul Intel de astăzi, am avut o scurtă întâlnire cu urmașul său, acum cu procesor Ivy Bridge. La fel de mișto, poate cu un design ușor schimbat, și cu încă ceva – are ecran IPS cu rezoluție full HD. Deci, ar cam trebui ca imaginile să se vadă demențial pe acest laptop, așa că pe fotografi s-ar putea să îi intereseze. Să ai cu tine în rucsac un laptop ușor, cu ecran de 15.5 inchi pe care imaginile se văd bine, este tocmai ceea ce le trebuie.

Configurația sistemului expus – procesor quad-core Intel Core i7-3612QM, 8GB memorie RAM, stocare pe un HDD de 750GB, sistem grafic cu Intel HD 4000 și placă video suplimentară Nvidia GeForce GT640M, autonomie de maxim 6.5 ore. Prețul lui, până în 5000 Lei. Din câte am înțeles, spre sfârșitul lunii s-ar putea să fie în România.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *