Panasonic și Olympus, parteneriat strategic

Se pare că Olympus, companie care nu prea stă pe roze din punct de vedere financiar, vor fi preluați de Panasonic. De altfel, nici Panasonic nu am auzit să aibă rezultate extraordinare în ultimul timp. Este de remarcat totuși că marca rămâne în Japonia, după ce s-au arătat interesați de achiziție și coreenii de la Samsung. Așa că, mai degrabă pare un parteneriat strategic, cu adânci rădăcini naționaliste.

Remarc faptul că cele două companii aveau deja legături, ele fiind partenere în dezvoltarea sistemului Micro 4/3 de pe camerele mirroless. Dar nu acesta este business-ul principal al celor de la Olympus. Ei au competențe și în industria echipamentelor medicale și a celor de apărare.

Am citit știrea aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *