Tactus – ecranul tactil dinamic

Tactus Technology Introduction from Tactus Technology Inc. on Vimeo.

Da, pare o solutie interesanta. Un ecran tactil pe care sunt create butoane fizice temporare, care apar si dispar, un ecran tactil dinamic.

Desi nu v-ati fi asteptat, totul se rezuma la (micro)mecanica fluidelor. Avem o retea de micro-canale prin care circula un lichid si un material flexibil care acopera suprafetele predefinite pentru taste. Atunci cand lichidul intra in aceste pernute, apar tastele, iar cand iese, suprafata ecranului redevine plata.

Nu orice imagine sau obiect digital care apare pe ecranul tabletei sau smartphone-ului va prinde forma tridimensionala. Aceasta tehnologie va fi utilizata doar pentru emularea tastaturilor, numerice sau qwerty, sau pentru aplicatii/comenzi strict predefinite.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.