Canon lansează un nou DSLR entry-level – EOS 650D

Canon lansează astăzi noul DSLR EOS 650, un aparat dedicat amatorilor și entuziaștilor, aceștia având la dispoziție o suită destul de largă de moduri inteligente și creative de fotografiere și filmare.

De la o vreme, observ că DLSR-urile entry-level au intrat într-o adevărată cursă a înarmărilor, din punct de vedere al specificațiilor. Senzori din ce în ce mai mari, procesoare mai puternice, sisteme inovative și multe funcții inteligente. Nici noul EOS 650D nu face excepție, acesta având un senzor Hibrid CMOS de 18 megapixeli, procesor DIGIC 5 (aflat în premieră pe un aparat din categoria lui), sensibilitate ISO într 100 și 12800, viteză de fotografiere în rafală de până la 5 cadre pe secundă și filmare full HD.

De asemenea, în premieră pentru un DSLR Canon, utilizatorii au la dispoziție un ecran de 3 inchi tactil. Personal, nu prea apreciez tactilul la camere foto, mai ales DSLR-uri, dar poate sunt alții cărora îl consideră mai simplu de utilizat. Amintesc că este și rabatabil, funcție mai utilă la filmare.

Tot în premieră, Canon pune la dispoziția utilizatorilor un sistem de autofocus dual, util în special la filmare, acolo unde DSLR-urile încă nu sunt perfecte.

Începătorii vor aprecia cu siguranță modurile creative de fotografiere și filmare, cum ar fi cel HDR Backlight (care combină trei fotografii realizate la expuneri diferite pentru a rezulta una singură cu toate detaliile corect afișate), modul Handheld Night (care facilitează capturarea imaginilor frumoase de seară, în lumină scazută, fără ajutorul unui trepied, fotografiind rapid patru imagini diferite, combinandu-le ulterior într-una singură, detaliată, fără neclarităţi)  sau efecte de genul “Art Bold” şi “Water Painting”, pe lângă cele deja clasice (Miniature, Tilt Shif, etc )

Aflu cât se poate de repede și prețul. S-ar putea ca de luna viitoare să fie disponibilă și în România, încă nu este 100% sigur.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Canon lansează un nou DSLR entry-level – EOS 650D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *