Cu Sony Nex 7 prin Istanbul

Cât timp am stat în Istanbul am fotografiat în draci. Eram în elementul meu, mi-a plăcut pentru ce ne aflam acolo, eram cu ochii giratoriu după subiecte tocmai bune de imortalizat. Am folosit atât camera mea, cât  și o meseriașă cameră Sony Nex 7 pe care cei de la f64.ro mi-au pus-0 la dispoziție. O știam, am văzut-o încă de la evenimentul de lansare, dar atât. De atunci, nu mi-a mai apărut în cale.

Până ieri, când am avut ocazia să o folosesc timp de mai multe ore prin Istanbul. Nu am avut timp foarte mult la dispoziție pentru a-i descoperi setările, am pus-o pe funcția Program – P și am lăsat-o să-și facă singurică treaba. Și, pot spune că și-a făcut-o foarte bine.

Am remarcat culorile deosebite pe care le surprinde, claritatea fotografiilor, faptul că focalizează destul de repede și că răspunde imediat după apăsarea butonului declanșator. Un rol important în rezultatele finale îl are și obiectivul 18-55mm f/3.5-5.6 din kit, unul cu o optică de calitate.

Nu o să vă mai plictisesc cu vorbăraie inutilă. Vă las să vedeți câteva dintre fotografiile realizate cu ajutorul ei, pe următoarea pagină.

Avem aici un amalgam de subiecte, clar că nu m-am ținut de sfatul lui Voicu, acela de a ieși pe ușa hotelului cu o singură idee în cap, cu un singur subiect de urmărit. Nu am putut.

Ce să fac dacă îmi plac la fel de mult subiectele close-up, pline de culoare și detalii, picturile graffiti de pe clădiri cât și ipostazele tip street-photography sau de urbanistică, ca să nu mai vorbim se fotografiile “gurmande” pe care vi le-am arătat deja. Nu sunt eu de vină, ci divesitatea subiectelor și momentelor care mi-au ieșit în cale.

Întocmai ca Istanbulul, un Babilon de fotografii…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Cu Sony Nex 7 prin Istanbul

 • June 11, 2012 at 9:03 pm
  Permalink

  Auzi, sunt cu WB Auto facute sau pus pe un mod anume (Sunshine de exemplu, bla bla).

  Si eu m-am jucat cu un Nex 7 zilele astea si mi-a placut mult de tot.

  Reply
  • June 12, 2012 at 4:31 am
   Permalink

   Da, era pe Auto.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *